Az ország egyik legnagyobb nevelő egyesülete azon fáradozik, hogy létrehozza tizenkilencedik szakosztályát, a kajak-kenut.

Markovits László, a piros- kékek ügyvezető elnöke a VH-nak elmondta, egyeztető tárgyalásokat folytat az ország legeredményesebb edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, valamint az olimpiai ezüstérmes férfi négyes három MTK-s versenyzőjével, akik már eldöntötték, hogy edzőjükkel együtt ők is távoznak a kék-fehérektől. Amennyiben minden sikerül, akkor a kajak-kenu sport körüli viharban lesznek olyanok, akik nem futnak zátonyra.

Nem úgy, ahogy Kozák Danuta egyeztetése a klubjával: a kétszeres olimpiai bajnok bejelentette, hogy távozik a Honvédtól. Lapunknak arról beszélt, hogy megpróbált kompromiszszumot kötni volt egyesületével, sajnálja, hogy nem sikerült, de annak örül, hogy nem haraggal váltak el, és egyszer még lehet visszaút. Nincs elkeseredve, mert úgy érzi, új kihívás előtt áll. Döntésében az érzelmi okok játszottak meghatározó szerepet, mert jövőjét és edzéseinek irányítását a vőlegényével képzeli el. Azt, hogy hol folytatja a pályafutását, még nem tudja, konkrét tárgyalásokba még nem kezdett. Kozák távozása a Honvédtól, valamint az a megoldás, hogy a vőlegénye irányítja az edzéseit a jelek szerint kicsapta a biztosítékot Csipes Ferencnél, aki eddig egyszerre volt edzője a Honvédnál és a válogatottnál. A Nemzeti Sportnak azt mondta: Kozákékat a pénz vezérelte az egész ügyben, mert a jelenlegi rendszer szerint, ha Kozák hozza az eredményeit, akkor így kétszeres pénz (versenyző és edző) folyik be a családi kasszába. A dolgot tovább bonyolítja, hogy Csipes szövetségi edzőként köteles foglalkozni Kozákkal, s a szövetség vezetői figyelmeztették is erre.

Címkék: sport, kajak-kenu

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!