"Úgy nyert, hogy vesztett" címmel foglalta össze a Vasárnapi Hírek munkatársa a Fidesz egymással vetélkedő belső köreiből származó értesüléseit Lázár János helyzetéről és várható sorsáról. A részletes elemzés friss lapszámunkban jelent meg, ajánlónkban néhány érdekességet emelünk ki.

 
Rogán Antal és Lázár János

Összefoglalónkban idézzük egy Magyarországon működő multi prominensét, aki az óriáscég központjával folytatott kommunikációjáról elárulta:  "Én azt írtam az anyaországi főnököknek, hogy úgy tűnik, hiába tanultuk meg „Lázár János nyelvét”, jövő tavasszal már nem vele egyeztetünk..." A jelek szerint a piac, de legalábbis egyes fajsúlyos szereplői már nem adnak esélyt Lázár Jánosnak a politikai túlélésre.

A Miniszterelnökség vezetőjének környezetében, lapunk értesülései szerint, igyekeznek a Lázár-Rogán párharc legújabb fejleményeit, az új minisztérium létrehozását úgy értelmezni, mint Lázár János erős pozíciójának bizonyítékát: lám,  Orbán még a minisztériumi struktúrát is hajlandó volt Lázár kedvéért átalakítani...

Lapunk más forrásai azonban feltűnő összhangban emlegetnek egy bizonyos Fidesz-frakcióülést,  ha Lázár jövője szóba kerül. Azon a frakcióülésen ugyanis a Fideszben rendkívülinek számító dolog történt.

 Forrásaink szerint Orbán kiült az asztalhoz, és arra kérte a titkárát, szóljon Lázárnak, ő is foglaljon helyet mellette. A titkár térült-fordult, a Miniszterelnökség vezetője nem moccant, így Orbán a mikrofonban kérte (meglehetősen gúnyos hangnemben), hogy talán fáradjon ki, mert pár megbeszélésre váró ügynél rá is szükség lenne. Ám a közvetlen miniszterelnöki invitálás is hatástalan maradt, Lázár hosszú tízperceken át kitartott a helyén, csak a beszélgetés vége felé ült főnöke mellé, hogy a „reszlikérdésekre” válaszoljon – sértődött arccal.

Informátoraink baljós párhuzamokat emlegetve kommentálták, milyen politikai jövő elé néznek azok, akik ilyen nyílt konfliktusba keverednek Orbánnal. 
„Egy emberre emlékszem, akit Orbán nyíltan alázott frakcióülésen, az Frajna Imre volt” - mondta egyikük.  
Egy másik informátorunk pedig azt emelte ki, hogy eddig egyetlen ember zsarolta meg a nyilvánosság előtt a kormányfőt: úgy hívták, Torgyán József...

További értesüléseink, Lázár állítólagos stratégiai hibájáról; vezető üzletemberek tanácsairól, amelyeket forrásaink szerint Lázár Jánosnak adtak; vagy azokról a pletykákról, amelyek szerint a szövetséges-keresés közben Simicska felé is megpróbált volna közeledni - a friss VH-ban, "Úgy nyert, hogy vesztett" című öszefoglalónkban olvashatók.

Korántsem lehet biztos pozíciójában Lázár János. - A Miniszterelnökség vezetője nyílt színen dacolt a kormányfővel. - A kommunikáció Rogán új minisztériumáé, Lázár emberei már csomagolnak.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!