Családi sikerrel zárult az 5 km-es futásból, 20 km-es kerékpározásból és újabb 2,5 km-es futásból álló sprint távú duatlon felnőtt országos bajnokság még április végén, egy zalaegerszegi testvérpár, a nőknél a 17 éves Bicsák Flóra, a férfiaknál a 18 éves Bicsák Bence nyakába került a bajnoki aranyérem. Ezt az országos bajnokságot soha nem fogják elfelejteni, mert nagyszerű érzés volt, hogy mindketten az élen végeztek.

 
Bicsák Bence és Flóra - Fotó: Katona Zoltán,zaol.hu

A duatlonba csak kiruccant a két fiatal, igazi „emberpróbáló” sportja valójában a triatlon, ahogy Bence fogalmazott, az önfegyelmet, kitartást és komoly állóképességet követelő sportág.

A napi programjuk bizony elgondolkoztató: reggel 5 óra körül kelnek, indulnak az uszodába, majd következik az iskola, és rövid szünet után délután vagy kerékpárra pattannak, vagy futóedzést tartanak. Flóra elmondta, hogy legtöbbször Bencével közösen futnak és bicikliznek, a „drótszamáron” általában 40 kilométert teker, de Bence még ennél is többet teljesít. Az uszodában azonban nem azonos az edzésprogramjuk, mert bátyjának a víz az igazi eleme, jóval többet úszik, az ő erőssége inkább a futás, ezért neki jobban fekszik a duatlon, ahol nem kell úszni. Bajnoki címére nagyon büszke, hiszen ifjúsági létére tudott nyerni a felnőttbajnokságban.

Céljai között szerepel, hogy az ifjúsági olimpiára történő válogatás során triatlonban kivívja a részvétel jogát.

Bence már büszkélkedhet nemzetközi sikerrel, 2012-ben tagja volt az ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert magyar válogatottnak, idén is szeretne kijutni a junior Eb-re. Megemlítette, hogy jelenleg mindketten tagjai a korosztályos válogatott keretnek, de húga nemcsak a triatlonban jeleskedik, hanem tavaly meglepetésre megnyerte a 3000 méteres síkfutást az országos ifjúsági atlétikai bajnokságon.

Bence most érettségizik, míg Flóra tizenegyedik osztályos a középiskolában. Kikapcsolódásra kevés idő jut, mert ahogy mindketten mondták, életük a sportról szól.

Címkék: sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!