Holnaptól kapható a Vasárnapi Hírek legfrissebb száma exkluzív interjúval, irodalmi melléklettel és színes, érdekes tartalmakkal. Klikk részletekért!

 

Te is ellopnád, nem?

A propaganda működött. Magyarország úgy szavazott a kormányról, hogy bár sorra derültek ki a korrupciógyanús esetek, azok nem jutottak el a választók döntő többségéhez, miközben a messzi migránsokkal riogatás és az ellenzék – bármit is jelentsen ez – sorosista megbélyegzése a csapból is folyt. Az országra szóló pszichotikus kísérletnek a Jászságban jártunk utána.

Vidék nélkül nincs esély

Veszprém 1-es. Ez az a választókerület, ahol Navracsics Tibor kiesése után, 2015-ben időközi választást tartottak, és a független Kész Zoltán 9 százalékot vert a Fidesz jelöltjére. A szocialisták és a DK azzal segített Késznek, hogy nem indult ellene. A Jobbik és az LMP igen, de maradtak a „futottak még” kategóriában.

Lekerültek a térképről

Középen konyha, viaszosvászon abrosz, klasszikus kredenc. Balra picike háló, jobbra gyerekszoba, régi típusú kistévével. Az 5 éves Dominik és a 4 éves Amanda épp Geronimo Stiltont néznek, amikor a SZIA InDaHouse önkénteseivel megérkezünk hozzájuk.

Fiatalokat is veszélyeztet a rák

A HPV, a hererák és a leukémia is sok 30 év alatti magyart érint, esetükben különösen fontos volna a gyors diagnosztizálás és a hatékony kezelés. Hazánkban azonban most az egyik legrosszabb a daganat miatti halálozások száma az EU-ban, ebben pedig komoly szerepe van az ellátórendszer hiányosságainak.

Álhírek ellen nem védenek

Az iskolába járó gyerekeket sem lehet megóvni a politiká- tól – ők is azokon az utcákon közlekednek, amelyek mellett egymást érik a plakátok, néznek tévét is, de még inkább folyamatosan jelen vannak az online térben.

Elengedni az illúziót

Az elmúlt egy-két évben nem sokat hallatott magáról, idén viszont több bemutatója is volt egyszerre: ő a Bodó Viktor rendezte Krakken műveletben Honoshország kulturális minisztere; a Rosmersholmban Kroll, a konzervatív nézeteket valló iskolaigazgató; és a Lajkó – Cigány az űrben című Lengyel Balázs-film Karmazsin Jenő elvtársa, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke.

Küzdelem gyógyszerek nélkül

SMA – köznyelven genetikai eredetű izomsorvadás. Gyógyíthatatlan betegség, sokan már gyermekként belehalnak. Hiába van végre egy olyan gyógyszer, ami javíthat az érintettek állapotán, közel egy éve nem ad választ a hazai társadalombiztosító a kérelmekre.

Csalás? Összeomlás? Hangulatkeltés?

Nem volt szándékos visszaélés a választáson, legfeljebb hibák fordulhattak elő. Akinek pedig kétségei vannak, kedd délutánig megtámadhatja az eredményeket – mondta lapunknak Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője, aki szerint a csalásokról szóló hírek hangulatkeltésre, az emberek idegesítésére szolgálnak.

Megértés nélkül mindennap a Fidesz nyer

Emberes pofont kapott az ellenzék a vasárnapi választáson, és nagyot a kormányváltásban reménykedő emberek is. Döbbenet, értetlenség, düh és lehangoltság hullámzott mindazokban, akik megelégelték a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, és leváltanák a korrupcióval, megfélemlítéssel, propagandával felépített párhuzamos valóságot.

Harmadik

Ha itt bokszmeccs zajlott volna, szembe kellene nézni azzal a szabállyal, hogy az egy meneten belül háromszor padlóra kerülő versenyzőt le kell léptetni. Márpedig 2010-től egyenes menetben ugyanazt a három választási vereséget szenvedte el a baloldal.

Csalók vagy pancserek?

Soha ennyi „furcsaságot” nem tapasztaltunk még országgyűlési választáson, mint a mostanin. Soha ennyi választással kapcsolatos felháborodott Facebook-bejegyzés nem látott napvilágot, mint ezen a héten.

Google szeme mindent lát

Újabb, rejtélyes ábrákat talált egy perui régészcsoport a Nazca sivatagban, ami már eddig is a világ legnagyobb, ember által készített „grafikai alkotásairól” volt híres. Most több mint 50 „rajzot” fedeztek fel, amelyek az eddig ismerteknél több száz évvel régebben keletkeztek.

Pirézpüfölő

Amikor jó évtizede a Tárki – mérve a lakosság hajlandóságát idegenek befogadására – bevette felsorolá- sába a „pirézeket”, sokan kacagtak rajta, hogy e nem is létező népcsoportot milyen nagy többség utasítaná el. 

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!