Minden nap hóvége

Az emberek 69 százaléka szerint nőtt vagy nem változott a szegénység mértéke Magyarországon az elmúlt öt évben, az elmúlt 3-4 évben pedig a hazai családok negyedének romlott az anyagi helyzete – derül ki a Publicus Intézet lapunk megbízásából készített, reprezentatív felméréséből.

Sokba kerülhet a Kelet pénze

Illúzió, hogy a Keletnek nincsenek politikai feltételei, és ez nagyobb szuverenitásfeladással járhat, mint ami uniós tagként előfordulhat velünk – mondta a VH-nak Oszkó Péter volt pénzügyminiszter

Várbevétel bármi áron

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a főváros XV. kerületében, miután a városrész erős emberét, Hajdu Lászlót a baloldal jelöltjeként ritka fölénnyel a parlamentbe küldték a választók áprilisban.

Szakmunkás X-Faktor

A világ legkülönösebb versenye zajlott a héten Budapesten, a Hungexpón. A hatalmas pavilonokban szobafestők, kőművesek, ápolók, szállodai recepciósok, virágkötők, alkalmazott grafikusok és még vagy harminc szakma képviselői próbálták életük legjobbját hozni.

Kell egy B terv

Külsőre mintha tizennyolc éves lenne. És valószínűleg húsz év múlva is ilyen lesz. Pedig huszonöt. Tízéves kora óta játszik. Zenél, környezettudatos művészeti fesztivált szervez, szakdolgozatot ír.

Apokaliptikus összevisszaság

Az élet káosz, az írásművet a fejetlenség (is) szervezi – mindez csak első pillantásra szokatlan, hiszen ahol egy platformra kerül Martinovics Ignác és a Metallica zenekar, Derrick felügyelő és Kosztolányi Dezső, ott mindenre fel kell készülnünk.

Egy erős bástya

Jellegzetes mély hangjára és nem hétköznapi nevére egyből felfigyeltem. Örültem, amikor ő lett az „osztályfőnököm” egy művészeti menedzser kurzuson. Felkészült volt, határozott és remek társasági ember, ugyanakkor zárkózott és csöndes.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!