Egy a tábor a korrupció ellen

A görögök ugyan nem igazán vitézkedtek a bevándorlóhadak megállításában, de a mitológiában elég jók, így talán nem sértő az Akhilleusz-hasonlat: az Orbán-rendszer nehezen védhető sarokpontja a korrupció.

Skót dudaszó

A skót duda 1746 óta fegyvernek minősül az angol törvények szerint. Akkor bukott el ugyanis a skót függetlenség a Culloden Moor-i csatában, és az angol törvényhozás szigorúan megtiltotta a használatát, lévén, hogy a klánok sosem vonultak hadba dudaszó nélkül.

Ne beszélj, ne érezz, ne bízz!

Magyarországon legkevesebb 400 ezer gyermek él olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő alkoholbeteg. A pszichoaktív szerekkel élők, illetve a kábítószerfüggők körülbelül 8000 kiskorút nevelnek. Azok közül a gyerekek közül, akik szenvedélybeteg szülő mellett nőnek fel, minden harmadik maga is függővé válik.

Mindenki imádja az EU-t

Úgy tűnik, hiába a kormány EU-ellenessége, az erről szóló kampányok, továbbá a keleti nyitás, a magyarok még mindig az Európai Unióban képzelik el a jövőjüket.

A fenyegetések napjai

A kormány legújabb szabályozása szerint hétfő óta szabálysértés, ha valaki életvitelszerűen közterületen tartózkodik, vagyis hajléktalan és szem előtt van.

Egyszer véget ér a hét bő esztendő

Már két éve keres autószerelőt egy kizárólag egyetlen prémium márkával foglalkozó Pest megyei szerelőműhely. A tulaj még reménykedik, de egyre több megrendelést kell viszszamondania.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!