Százak élete függ mások halálától

Annál nagyobb fájdalom aligha van, amit egy szerettünk elvesztése jelent, főleg, ha hirtelen tragédiáról van szó. Ilyenkor azonban valamiféle vigaszt jelenthet, ha a szeretett személy donor lehet, és halálával több ember életét is megmentheti.

Hiányozni a saját életünkből

„azt mondta eszter reméli hamarosan hazamehetek úgylesz ahogy esztermondja hazamegyek.” Ezt a mondatot minden tisztességes helyesírásellenőrző program vastagon aláhúzná. Elsősorban azért, mert egyetlen létező rendszerrel sem azonos. Légrádi Gergely első regényének főszereplője is ezt érzi: lassan, de biztosan eltűnik a rendszerből.

Az elfeledett járvány

Száz éve, 1918. november 11-én véget ért az első világháború, de a halál tovább aratott a compiègne-i fegyverszünet után is. A járványos spanyolnátha csakhamar több áldozatot szedett, mint a harcok négy év alatt.

Emeljen neked bért a kormány!

Váratlan frontot nyitott a kormány kétmillió munkavállaló, közte a saját hívei ellen is, amikor lényegében likvidálta a cafetéria-rendszert. A döntés mögött egyesek szerint maga Orbán Viktor áll: a kormányfő ki nem állhatja a béren kívüli juttatásokat, vagyis a kettős bérezést. Így most olyan béremelés jöhet, aminek a végén kevesebb lesz a jövedelem. Magyar csoda.

Nagy a sötétség Elios-ügyben

Minden korábban elképzeltnél keményebb következményei lesznek az Orbán-kormány Brüsszelig látszó korrupcióhajlamának – ezt állítja Jávor Benedek. A Párbeszéd EP-képviselője szerint az Elios-ügyben lezárt nyomozás miatt az EU elzárhatja a pénzcsapokat.

Gyilkos propaganda

Az oltásellenesség rövid távon a legkárosabb összeesküvéselmélet. Éspedig azért, mert nemcsak bolonddá teszi a híveit, hanem halottá is – ráadásul többnyire gyermekek esnek áldozatául olyan betegségeknek, amelyeket normális, modern orvosi környezetben kacagva kellene túlélniük, vagy el sem lett volna szabad kapniuk.

Hamis vádak a CEU ellen

Nem adja fel a Magyar Idők: az Enyedi Zsolt rektorhelyettes által ízekre szedett csütörtöki támadás után tovább üti a vasat, és pénteken címlapon azzal a hírrel jelent meg: Hazugságspirálban a Soros-egyetem vezetése. A kormány szócsöveként működő lap szerint a CEU vezetése „rágalmakkal és ferdítésekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy egyetlen szempontból sem felelnek meg a magyar felsőoktatási törvénynek”.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!