Holnaptól kapható a Vasárnapi Hírek legfrissebb száma exkluzív interjúval, színes és érdekes tartalmakkal. Klikk részletekért!

 

Focipénz fulladásig

Nyakig ér a futballpénz, de az emberek többsége torkig van ezzel – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből.
A válaszadók 79 százaléka nem akar állami pénzt ölni a stadionokba, 90 százalék pedig hibásnak tartja a tao-támogatás rendszerét. Eredmények híján a sok százmilliárdos pénzszórás legfeljebb öngól lehet.

220 kilométer műlábbal

Évente legalább 5000 ember kap új protézist és körülbelül 1000-en járógépet - A társadalom nem tud mit kezdeni a fogyatékkal élőkkel - Lévai Endre balesetben vesztette el a lábát, most teljesebb életét él, mint előtte…

Csak fantázia a jó iskola

A fantasztikus univerzumok iskolái sokban hasonlítanak a valósakhoz, a szegregáció éppúgy jelen van, mint a zaklatás, bántalmazás - A képzelt világok elemzése segíthet megérteni jelen társadalmunk problémáit is - Nem kérdés, hogy a sci-fit, a fantasyt érdemes lenne bevinni az iskolák falain belülre – a Nevelj jedit!

A képzelet pedagógiája című kötet szerkesztőjével, Nagy Ádámmal beszélgettünk

Mátészalkai elintézők

Néhány mátészalkai polgár azt gondolta, nekik is joguk van eljutni Debrecenbe vagy Nyíregyházára, még szombaton délután is. És bár tudták, hogy „civilségükkel” magukra vonhatják a hatalom haragját, nem féltek kiállni magukért. És most van vonatjuk, hídjuk és újságjuk is. Történet kitartásról, civil kurázsiról és rengeteg papírmunkáról.

Színpadra született

Négy évvel ezelőtt még maguk izgulhattak, hogy bejutnak-e a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntőjébe, ma pedig Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana együttes szemtelenül fiatal énekesnője már zsűritag a most zárult versenyben.
A rádióból egyre többször szólnak Blahalouisiana-slágerek, évről évre megduplázódik a koncertjeik száma. Épp csak hogy véget ért a második stúdióalbumuk lemezbemutató turnéja, már bele is vágtak a harmadik nagylemezbe – beszélgetésünkkor Barbara épp az első dal klipforgatására készül: leveles sütit süt a stábnak.

Csak zajongást hallott

Tőkés László is részt vett a parlament keddi alakuló ülésén. A Fidesz EP-képviselője az éppen tüntetők nélkül várakozó rendőrsorfal között távozott váratlanul, bátorsága meglepte az egyenruhásokat. Minket is meglepett, a válaszaival is: a romániai forradalom hőse szerint a magyar ellenzék a létével akadályozza a rendszerváltozást.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!