Közeledik az - idén május 22-i - határidő, nagyon fontos, hogy minden adófizető állampolgár rendelkezzen személyi jövedelemadója 1 százalékának civil szervezet számára, másik 1 százalékának valamelyik egyház számára felajánlásáról.

  <h1>Sok gyerek csak az iskolában eszik rendes ételt. A MET egyház a leszakadt régiókban olyan gyerekeket fogad be iskoláiba, akik máshol nehezen vagy egyáltalán nem juthatnak ilyen gondoskodáshoz - Illusztráció</h1>-
  <h1>VH, 2017. 18. szám</h1>-

Sok gyerek csak az iskolában eszik rendes ételt. A MET egyház a leszakadt régiókban olyan gyerekeket fogad be iskoláiba, akik máshol nehezen vagy egyáltalán nem juthatnak ilyen gondoskodáshoz - Illusztráció

- – Kép 1/2

A Vasárnapi Hírek szerkesztősége 2017-ben is felhívja a figyelmet az Iványi Gábor által vezetett egyház és az Oltalom Karitatív Egyesület szorongatott helyzetére.

"Civil szervezetként adakozásra kéri az embereket a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület (adószámuk: 19010409-1-42) is, melynek elnöke, Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkészeként is ismert, az egyházának pedig juttatható újabb 1 százalék.
Ebben az ügyben elég nagy a zavar, mióta a 2011-es új egyházi törvény nem ismerte el a MET-et, ami perre ment.
A strasbourgi törvényszék nemrég egymilliárd forintos kártérítést ítélt meg nekik, és már 2014- ben megállapította, hogy az őket kizáró egyházi törvény jogsértő, ráadásul közben az Alkotmánybíróság is a MET-nek adott igazat.

A MET arra kéri az embereket, hogy ajánlják fel neki az egyházi 1 százalékot – de ne elektronikusan, hanem papíron, a 0444 technikai számmal – mert az az állam folytatott jogvitájuk ellenére „előbb vagy utóbb, de célba ér”."


További részletek a május 6-án megjelent Vasárnapi Hírekben, "Adó 1 százalék: milliárdokkal segíthet" című összeállításunkban.

Még van idő rendelkezni az adó 1+1 százalékáról egyházaknak és civil szervezeteknek. Utóbbiak közül soknak a túlélést jelenti az így befolyt összeg: tavaly 8 milliárd forinthoz jutottak így a civilek.


Részletes technikai tudnivalók cikkünkben:
"Hogyan ajánlható fel az 1+1 százalék?" címmel.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig kapható az árusoknál.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!