A Tanítanék mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! jelmondattal hirdette meg a demonstrációt, amelynek meghívójában hosszan sorolják, hogy az idei évből eltelt néhány hétben milyen „embertelen intézkedésekkel” nehezíti a kormány az oktatás, a benne dolgozók és a diákok helyzetét. -
Vasárnap délután 15 órától ismét élhetőbb oktatási rendszerért tüntetnek a Kossuth téren.

 
VH, 2018. január 27.


„Békét akarunk! Elég volt az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából, gyermekeink lelkének mérgezéséből. Szabadságot akarunk! Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából. Nem tűrjük, hogy gyerekeink jövőjét puszta politikai célokból tovább nehezítsék” – szól a mozgalom felhívása.
A részletek a Facebookon megtalálhatók, itt:
Békét és szabadságot az iskolákban!A friss Vasárnapi Hírekben "Alkotmányellenes iskolafoglalás" címmel munkatársunk, F, Szabó Kata elemzése olvasható az AB-döntés utáni új helyzetről:
"Az önkormányzatok sikerrel perelhetik vissza intézményeiket az államtól. Csakhogy ez a szegény gyerekek esélyeit végképp felmorzsolhatja."

"- Alaptörvény-ellenes lehetett az iskolák államosítása egy bírósági döntés szerint
- A gazdagabb települések egy része szívesen visszavenné az iskoláját, de a szegények nem vállalnák ezt a terhet
- Egy „vegyes rendszerben” a hátrányos helyzetű gyerekek biztosan leszakadnak"
"Alkotmányellenes iskolafoglalás" - A részletek a január 27-én megjelent friss VH-ban.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!