Beismerik az oktatási reform kudarcát - Az alapelvek szintjén sokat ígér, mégsem valószínű, hogy minőségi változást hoz majd az új Nemzeti Alaptanterv (NAT). A mindennapos testnevelésből, a hit- és erkölcstanból, valamint a tananyag mennyiségéből, úgy tűnik, nem enged a kormány.

 
VH, 2017. március 11.

Vagyis éppen a gyerekeket és pedagógusokat érintő legégetőbb problémán, a túlterheltségen nem enyhít az oktatási vezetés. Már önmagában a kudarc beismerésével ér fel, hogy a kevesebb mint öt évvel ezelőtt bevezetett NAT után újat kell alkotni.
A részleteket a március 11-én megjelent Vasárnapi Hírek 11. oldalán olvashatja, F. Szabó Kata írásában.

Munkatársunk összeállítást készített az oktatásügyben történt friss fejleményekről. A friss VH „Oktatás” rovatában „Még egy év a rossz rendszerben” címmel mutatja be a kormány bejelentésének hátterét: „Nincs értelme az óvoda és az első osztály közötti plusz egy évfolyamnak, ha az utána következő években semmi nem változik az iskolában – az oktatáskutató szerint. A kormány már két év múlva bevezetné a változtatást, ami az oktatásból idő előtt kihullók számát is növelheti.” - F. Szabó Kata Nahalka István oktatáskutatóval, a Civil Közoktatási Platform (CKP) szakértőjével értékelte a bejelentett lépést.

„Beismert kudarc” - „Még egy év a rossz rendszerben” - a VH március 11-i számában.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!