"Álruhás nácik horogkereszt nélkül" készített portrét a január 28-i Vasárnapi Hírekben munkatársunk, Kőműves Anita Christian Picciolini aktivistáról.

 
VH, 2017. január 28.

"Egy ember, aki gyerekként lett a bőrfejűek vezére, majd miután családot alapított, rájött, hogy valami nagyon nem stimmel azzal, amit korábban a világról gondolt. Egy amerikai fiú története – nem csak amerikaiaknak. Ő az egyike annak a három fiatalnak, akinek élete „megihlette” az Amerikai História X című film alkotóit."

(Az RTL Klub Magyarul Balóval című háttérműsorában interjút láthattunk Christian Picciolinivel. A beszélgetés felvezetőjében elhangzott, hogy a Hősök Tere Projekt keretében látogatott Magyarországra nemrégiben, hogy előadásokat tartson tapasztalatairól - a szerk.)
A Hősök Tere Projektről töbször írtunk lapunkban, lásd például itt: Magánhősök ideje
Baló györgy említett beszélgetését Christian Picciolinivel itt találja.

Kőműves Anita egy megdöbbentő háttérinformációval egészítette ki portréját a múlt év novemberében megválasztott Trump kampányának hátteréről:

"Picciolini élettörténete azt bizonyítja, hogy nehéz megijeszteni, ám szemmel láthatóan riadtnak tűnt, amikor arról kezdett mesélni, hogy tavaly nyáron a szülők kérésére egy 17 éves floridai lánnyal kezdett foglalkozni, aki az interneten radikalizálódott. Hamar kiderült, hogy a tinédzser nem egy 23 éves amerikai fiúval beszélgetett a távolból, ahogy hitte, hanem egy tíz évvel idősebb orosszal. Ő vette rá például, hogy Trump-támogató videót készítsen és erről győzködje a barátait is. „Naiv voltam, el sem tudtam képzelni, hogy ilyen óriási tömegekben próbálnak meg tinédzsereket átverni orosz ügynökök, hogy ilyen mennyiségben tartanak fenn profilokat a közösségi médiában álhírek terjesztésére”, mondta. Többet nem árult el, mert az általa összegyűjtött bizonyítékokat átadta a szövetségi nyomozóknak, az FBI-nak, az ügy pedig még nem zárult le."


"Álruhás nácik horogkereszt nélkül" - Kőműves Anita portréja a január 28-i, friss Vasárnapi Hírekben olvasható.
 A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!