Koppenhága, Reykjavík, Marseille, Nizza, Monte-Carlo, Orosháza - Szenzációs figura a porondon és "civilben" is Christian Folco, az a cirkuszművész, akiről Kövesdi Péter készített portrét. Munkatársunk írása "Ha látszol, jó vagy" címmel a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.

  <h1>Christian és Szandra – barátok egy életen át - Fotó: Ferenczy Dávid</h1>-
  <h1>Nizza, Monte-Carlo, Orosháza – a cipő ugyanaz - Fotó: Ferenczy Dávid</h1>-

Christian és Szandra – barátok egy életen át - Fotó: Ferenczy Dávid

- – Kép 1/2

A cikk így kezdődik:
"Reggel fél kilenckor érkezni cirkuszba az olyan, mint ötévesen megkérni egy nyolcadikos csaj kezét. Korai, de magyarázható. Ráadásul nem mi vagyunk az elsők: idős pár szabódik a jegypénztárnál. „Szeretnénk közel lenni, de azért ne annyira, hogy az elefánt elérjen az ormányával” – tolmácsolja neje kérését a barna kalapos úr. Aggodalma teljesen érthető: ki akarna annak a hatalmas jószágnak az ormánya közelébe kerülni, aki épp akkor döcög ki a saját sátrából? „A Christiant keresik? A második kamion balra” – igazít útba a szőke pénztáros, aki egykor talán kötéltáncos lehetett. Vagy műlovarnő.
Christian Folcóról egy hónapja hallottam először. Egy barátom látta a Fővárosi Nagycirkuszban, és azt mondta, ez a srác ma az egyik legjobb. A kíváncsiság hajtott az orosházi Tesco parkolójába: mit tudhat a legjobb bohóc, és főleg, mit keres Orosházán?"

 

Kövesdi Péter írása, "Ha látszol, jó vagy" címmel az október 3-án megjelent Vasárnapi Hírekben olvsható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!