A kormány útdíj-bevezetési terve ellen tüntetnek ma késő délután 17 és 18 óra között az M7-es autópálya budaörsi bevezető szakaszán.

A résztvevők lezárják az út külső két sávját a Tesco áruház melletti felüljárótól, így a benzinkúthoz, illetve a mellette lévő gyorsétteremhez vezető lehajtókat nem tudják majd használni az autósok. 18 órakor egy percre teljes szélességében lezárják a kivezető szakaszt.

A demonstráción felszólal Wittinghof Tamás, az M1– M7 közös szakaszát fizetőssé tevő kormányterv által leginkább sújtott települések egyikének, Budaörsnek a polgármestere.

Hamarosan az is kiderül, hogyan tovább: rendkívüli ülésnapot tart december 23-án, kedden az Országgyűlés. Ekkor dönthetnek arról, kivételes eljárásban tárgyalják-e a magyar autópálya- hálózat városi elkerülő szakaszainak díjmentességét biztosító, MSZP-s kezdeményezésű javaslatot.

Ehhez az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges, vagyis kellene hozzá a Fidesz visszakozása vagy belátása. Ha ez meglenne, december 29-én parlamenti döntés is születhetne az útdíjról.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!