Lehallgatták a beszélgetéseket például Palácsik (a filmügyi kormánybiztossal kötött házassága után már Vajna) Tímeával, a legfrissebb Miss Hungary Kovács Kingával, a bulvárlapokban gyakran szereplő Kustánczi Liával, az egykori valóságshow- szereplő Baukó Évával, a Playboy-modell Lévai Adriennel vagy a „valóságshow-sztárok” közül „VV Dórival” és „Éden Szandrával”...

A rengeteg tanú meghallgatásával, lassan csordogáló „Dubai-per” és a TV2 Éden Hotel műsorának botránya került  a Vasárnapi Hírek Fókuszába.

Vajna Tamás „Celeblányok rendelésre” című riportjából kiderül: modellek és celebek sora, és még Welsz Tamás is feltűnt a magyar „Dubai-perben”. A könnyű pénz és címlapfotózás ígéretével csábították a 18–25 év közötti lányokat.
Ez a per szinte próbapernek minősíthető – a vád és a védelem érvelésének különbsége, majd a megszülető ítélet rengeteget elárul a prostitúció hazai társadalmi és jogi megítéléséről.

Répás Lajos, a hazai szépségkirálynő-választás, a Miss Hungary egykori főszervezője ellen 61 rendbeli kerítés és kitartottság vádjával zajlik büntetőeljárás. Répás Lajos 1998-tól 2011-es letartóztatásáig szervezte  a Miss Hungary szépségversenyeket, közel tízezres névlistával rendelkező modellügynökséget is vezetett.
A számos hírességet felvonultató per koronatanúja az egy éve rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás volt.

A Répás Lajos elleni eljárás egy másik „dubajozós” perhez kapcsolódva indult – később a védelem elérte, hogy különválasszák a kettőt. Visszautasítják a kerítés és kitartottság vádját. Azzal érvelnek, hogy minden érintett nő önként jelentkezett a külföldi munkára, jól fizető kereseti lehetőségre vágytak, és azt is tagadják, hogy a vádlott kitartott lett volna...  A riporternek nyilatkozó ügyvéd egyik mondata: „A szokásossal ellentétben, védencem sosem tagadta, hogy ismerőseit összehozta modellügynökségének lányaival, akik az önként vállalt szolgáltatás bevételéből olykor le is adtak valamennyit neki, de sem kényszerről, sem pedig rendszerességről nem volt szó, ráadásul a lányok által visszajuttatott összeg sem lehet a kitartottság alapja.”

Az ügy egyik érdekessége, hogy a szépségipari vállalkozó telefonbeszélgetéseit 2011 áprilisától lehallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda: felvették a beszélgetéseket például  Palácsik (a filmügyi kormánybiztossal kötött házassága után már Vajna) Tímeával, a legfrissebb Miss Hungary Kovács Kingával, a bulvárlapokban gyakran szereplő Kustánczi Liával, az egykori valóságshow- szereplő Baukó Évával, a Playboy-modell Lévai Adriennel vagy a „valóságshow-sztárok” közül „VV Dórival” és „Éden Szandrával”.

Ezzel el is érkeztünk Péterfy Gergely „Vágod, geci?” című felháborodott publicisztikájáig. Az interneten sok helyen látható, hogy Éden Hotel valóságshowjában a szerkesztők adásba engedték „Éden Gábor ágyjelenetét „Éden Nórival”.

Ahogyan Péterfy Gergely ismerteti az esetet:

„Gábor, ha nem is szélsőséges hagyományőrző, azért derék konzervatív. Látszik, hogy a görög mitológián és a Biblián nevelkedett. Jó ideig nem adja föl, hogy bejusson Nóri lábai közé, fenyeget, visszaél fizikai erejével, röhejesen fényezi magát, aztán amikor látja, hogy nem boldogul, és már egy kis huzigálással is kiegyezne, elkezdi megalázni (az ő nyelvén: oltogatni) a lányt.”

A remek publicisztika a május 2-a óta kapható Vasárnapi Hírekben olvasható, ebből derül ki az is, miért adta a szerző a figyelemre méltó címet írásának. Csak ízelítőül egy idézet:

„A legtöbb fundamentalista családban, amelyekből különböző történelmi felekezetek révén is sok van ebben az országban – hát még felekezet nélküliekből, akikre csak úgy név és jogcím nélkül átszáll az ősök szörnyeteg öröksége (amit persze lehet tradíciónak és bölcs hagyománynak is eufemizálni) –, Gábor viselkedése alighanem néma, vagy még gyakrabban hangos helyeslést vált ki.
Zengenek a kocsmák és a fingszagú nappalik a félrészeg hablatyolástól, hogy micsoda dolog, hogy az a hülye kurva előbb jól felhúzza azt a szegény gyereket, aztán cicázik vele egy darabig, végül hagyja, hogy az a srác szégyenszemre magának verje ki.
Állat az ilyen nő, nem is ember.”


Vajna Tamás „Celeblányok rendelésre” című riportja és Péterfy Gergely „Vágod, geci?” című publicisztikája a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Néhány link, amelyen megtalálhatja az ügy részletes leírását és a TV2 vágott és vágatlan felvételeit a műsorról - a szerk.:

http://uvegplafon.blog.hu/2015/04/25/eroszak_az_edenkertben
http://tv2.hu/eden_hotel/18/174805_nori_es_gabor_ejszakaja_vagatlanul.html
http://magyarnarancs.hu/belpol/eroszak-ugyan-mar-konnyu-tavaszi-csabitas-a-tv2-megmagyarazta-94707
http://magyarnarancs.hu/narancsblog/apa-gyere-nemi-eroszakot-ad-a-tv2-94700
http://nol.hu/belfold/egyertelmuen-buncselekmeny-tortent-az-eden-hotelben-1530899

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!