Bár az interneten ezerrel pörög a fekete ruhás tiltakozás – nővérek, ápolók és orvosok fényképezkednek egyenként és kisebb csoportokban –, nehéz a véleményét nyíltan vállaló orvost vagy ápolót találni. - A Vasárnapi Híreknek azonban sokan meséltek az elképesztő állapotokról.

 
Nővértavasz feketében - Illusztráció az MTI fotójának felhasználásával

Kövesdi Péter riportja "Nővértavasz feketében" címmel a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.

„Egészségügyi sétával” demonstrálnak szombaton a Facebookon szerveződő tiltakozás részvevői. A nővérek, ápolók, asszisztensek és szimpatizánsaik a budapesti Normafához vonulnak délelőtt.
Ezzel egy időben szerveződik az egészségügyi szakdolgozók május 12-i tiltakozó akciója is. A Magyar Kórházszövetség debreceni kongresszusán felhívták az egészségügyben dolgozókat, hogy az Egészségmenethez valamennyi szakmai kamara és egyesület csatlakozzon.

Sándor Máriából, a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórházban dolgozó bátor nővérből "médiasztár" lett, akciója szolidaritási mozgalmat indított el a Facebookon. A „nővértavasznak” is nevezett közösség tagjait arra biztatják, hogy hétvégenként fekete ruhában, vagy ha úgy nem megy, fekete szalaggal fejezzék ki elégedetlenségüket az egészségügy állapota és az ápolók helyzete miatt.

 

"Nővértavasz feketében" - Kövesdi Péter riportja az április 25-én megjelent Vasárnapi Hírekben.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Egy kis ízelítő:
„Tudja, mikor tudtam, hogy ez így nem mehet tovább? Amikor feltettem magamnak a kérdést, hogy nyugodt szívvel befeküdnék-e a saját kórházamba, ha beteg lennék”
- mondta el munkatársunknak Joli, aki több mint harminc éve van a pályán, és lassan húsz éve ugyanabban a pesti kórházban dolgozik. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!