Csak bízni tudunk benne, hogy a szerkesztőségben használt számítógépeink böngészési történetét nem figyeli senki: miután kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon tényleg olyan egyszerű-e ma bármilyen (még) legális droghoz hozzájutni, úgy tűnhet, hogy az elmúlt napokban mást sem csináltunk, csak káros anyagok házi készítése és beszerzése után kajtattunk.

 
Legálisan beszerezhető szerek - illusztráció

Márpedig – ha így vesszük – valóban, még a legtapasztalatlanabb felhasználó számára sem túl nagy kihívás hozzájutni néhány lépésben bármilyen ilyen szerhez. Biofű, potpourri (amiről eddig tényleg azt hittük naivan, hogy csak lakásillatosításra használják), fürdősó, és akkor a bonyolult kémiai képletekről még nem is beszéltünk: legfeljebb egy órára volt szükség ahhoz, hogy kiismerjük magunkat a szintetikus szerek világában, innen viszont csak néhány kattintás és pár ezer forint kellett volna ahhoz, hogy csöngessen a futár az ajtón, de ha igazán nekiveselkednénk (és lenne bármilyen kémiai beállítottságunk), akár odahaza is nekiláthattunk volna kotyvasztani.

Mindez pedig gyakorlatilag kivédhetetlen: nincs az az internetes szűrőprogram, ami segítene a gyereket visszatartani az ez irányú kutakodástól. Egyébként pedig: nem, végül nem rendeltünk semmit.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!