Az aranyszájú Kósa Lajost miniszterré emeli Orbán Viktor, az új frakcióvezető Gulyás Gergely lesz. A változást egyszerre motiválja az, hogy elfogytak a Fidesz szalonképes beszélő fejei, hogy lesz egy pozitív kampány is, illetve az is nyom valamit a latban, miszerint Lázár János ismét kopik. Párhuzamosan menedzsel negatív és pozitív kampányt a Fidesz. Az előbbi gerincét az unió elleni küzdelem adja – ehhez megvannak a beszélő fejek is: többek között Németh Szilárd, Rogán Antal, Szijjártó Péter és maga a miniszterelnök.

 
VH, 2017. szeptember 9.


Mivel az országos üzenetek – hogy ne kelljen kormányzati teljesítményről, a közszolgáltatások állapotáról, az izmosodó inflációról beszélni – mindig a külföldről szólnak. A pozitív mondásokat helyi ügyekre építik – ehhez adja a díszletet a Modern Városok Program, aminek keretében a miniszterelnök végigturnézza az országot. A gyakorlat szerint a kormányfő megérkezik egy nagyvárosba – az ellenzéki vezetésű Salgótarjánt és Szegedet sem hagyja ki –, bejelent pár fejlesztést (hol a Miniszterelnökség előkészítő anyagainak, hol saját ötletei alapján), a városok pedig e projektekre pályázhatnak EU-s forrásra és kormányzati önrészre.


Folytatás a szeptember 9-én megjelent Vasárnapi Hírek 4. oldalán.
Kósa Lajos eddig is mély értelmű sajtótájékoztatóiról, megszólalásairól volt ismert – ezekből is szemezgettünk, „Best of Kósa” címmel.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Címkék: Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!