A friss Vasárnapi Hírekben munkatársunk, Kertész Anna számol be a #Sohavégetnmérős forgatásáról. A film akár a Z-generáció kultfilmje is lehet, a Moszkva térhez hasonlóan.

  <h1>#Sohavégetnemérős - a felvétel a forgatáson készült - Fotók az augusztus 27-i VH-ban megjelent cikkhez:  Takács Attila és Wlicsek András
</h1>-
  <h1>Tiszeker Dániel rendező a képen jobbra. Fluor Tomi a képen sapkában. #Sohavégetnemérős - a felvétel a forgatáson készült - Fotók az augusztus 27-i VH-ban megjelent cikkhez:  Takács Attila és Wlicsek András</h1>-

#Sohavégetnemérős - a felvétel a forgatáson készült - Fotók az augusztus 27-i VH-ban megjelent cikkhez: Takács Attila és Wlicsek András

- – Kép 1/2


Film készül a Wellhello szövegeiből – bemutatkoznak a Z-k. - Az összetorlódott generációt leginkább a szerelem érdekli. - A #Sohavégetnemérős fiataloktól, fiatalokról szól.

Tiszeker Dániel rendező egyebek mellett elmondja: „Amikor Lévai Balázs azt mondta, hogy csináljunk egy filmet a Wellhello zenekar szövegeiből, nem értettem, mit akarhat. Aztán beleástam magam a dalokba, és azon túl, hogy megtaláltam magam bennük, rájöttem, hogy könnyen filmmé formálhatóak. Nem egy történetté, hanem többé, amelyek mindegyike a szerelemről szól természetesen – hiszen e körül forog minden. Egy zenés film ma erről kell, hogy meséljen, a teljesen megváltozott ismerkedési és szakítási szokásokról. Így születik most egy egészen új műfaj: a zenés generáció-szkeccsfilm.”

Fluor Tomi szerint „ez egy korrajz, majd az idő megmutatja, hogy lehet-e olyan kultfilm, mint a Moszkva tér. És attól, hogy Wellhello-filmként emlegetik, még nem rólunk szól. Mi csak kinyitunk egy ajtót, és átkísérünk a generációnk világába. Történetekhez adunk aláfestést. Mindig az volt a vágyunk, hogy mások életének filmzenéi legyünk.”

Lévai Balázs, a film producere pedig így fogalmaz: „A mai generációt leghitelesebben bemutató dalszerző Fluor Tomi – mondja Lévai Balázs, a film producere. – Segít megérteni ezt a széles, összetorlódott generációt. Nem csak a Wellhello koncertjein van jelen egyszerre a tizenéves és a harmincas korosztály. A fiatalság kitolódott, nagyon sokáig hasonlóak a párválasztási, szórakozási szokások. Ezt próbáljuk bemutatni, és rögzíteni a hangulatot, hogy milyen fiatalnak lenni a 2010-es években.”... „Mindegyik rész teljesen más a krimistől a romantikusig, de bármelyik ismerős lehet – ígéri Fluor Tomi. – Én nagyon nagyokat röhögtem a forgatókönyvön.”„Szerelemprojekt” - a teljes cikk a friss VH-ban található.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!