Saul első lépései Hollywoodban - Hétvégén osztják az Arany Glóbuszt. Bálint Orsolya a január 9-i Vasárnapi Hírekben a Saul fia esélyeit latolgatja, majd Cate Blanchett (Carol), Leonardo DiCaprio (A visszatérő) esélyeivel, Tarantino új filmjével, és a díjesőt hozó sorozatokkal is foglalkozik.

 
A Golden Gloe díj

Az Arany Glóbuszra sokan az Oscar barométereként tekintenek, mert bár a pénteken lezáruló Oscar-jelöléseket már nem, de a februárban kezdődő szavazást befolyásolhatja a filmek itteni fogadtatása. Ezért és a show-ért is nagy érdeklődésre tart számot az esemény: a Hollywoodban „az év bulijának” tartott, élőben közvetített gála jóval lazább, mint az Oscar: a vendégek asztaloknál ülnek, és a korlátlan alkoholfogyasztás is emeli a hangulatot. A házigazda, a szabad szájú brit komikus Ricky Gervais pedig valószínűleg pár sikamlósabb poént is bedob majd.

Huszonhét év után először igazán izgalmas a magyar közönségnek is az Arany Glóbusz-gála: hétfőn hajnali 2-től (az HBO-n élőben is) drukkolhatunk a Saul fia győzelméért a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Ha Nemes Jeles László filmje sikerrel veszi ezt a lépcsőfokot is, picit tovább nőnek az esélyei, hogy végül az Oscart is elnyerje.


A Vasárnapi Hírek friss, január 9-i számában Bálint Orsolya Távkapcsoló rovatában "Haláltusa operaáriára" címmel a Duna TV-ben vetített Félvilágról írt tévékritikát.

Ugyanebben a számunkban Vágvölgyi B. András írt Tarantino "Aljas nyolcas" című filmjéről
, ezzel a címmel: "A haza, amit Quentin épít".


A Golden Globe-összeállítás és  a filmkritikák a VH friss számában találhatók. 
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!