Az őszödi beszéd felmelegítésével határozná meg a közbeszédet Gyurcsány Ferenc, és ennek örömére Őszöd-filmsorozatot tett közzé Facebook-oldalán. A DK elnökének annyiban igaza van, hogy ez az egyetlen téma, ami még átütheti a kormány ingerküszöbét. Ám a jelek szerint Gyurcsány nem a kabinet reakciójára vágyik, sokkal inkább a baloldali tábornak beszél.

Kerek perec kijelenti ugyanis, hogy az őszödi beszéd azért került nyilvánosságra, mert az MSZP egyes politikusai elárulták őt, de bosszújuk nem őt találta el, hanem az egész baloldalt. Erősen kormánykritikus mondatai mellett hozzáteszi még, hogy azért alakította meg a DK-t, mert egy olyan párt tagja akart lenni, aminek tagjai nem árulják el egymást.

Tóbiás József röviden annyit válaszolt Gyurcsánynak: „Az árulás vádját visszautasítom. Ma Orbán pezsgőt bont, Gyurcsány megemlékezik, Vona szakad, viszont minket az érdekel, hogy mi van a magyar emberekkel. Olyan Magyarországot szeretnék, ahol Orbán és Gyurcsány már csak a múlt; Magyarország jövője nem ezen a két emberen múlik." Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is úgy reagált: Gyurcsány bebizonyította, a múlthoz tartozik.

Kérdés csak az, hogy lesz ebből választási együttműködés, amiről Gyurcsány azt mondja: ő mindenképp szeretné.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!