A Fideszt is megszorongathatja, és a baloldalt is összeroppanthatja – mi az? A legújabb politikai találós kérdés megfejtése a Jobbik, amit nem rántott a mélybe a néppártosodás, és számíthat némi vokstartalékra a bizonytalanok részéről. Így, ha a demokratikus ellenzék pártjaival koordinálja, kik induljanak az egyéni választókerületekben, akár parlamenti többségét is bukhatja a kormánypárt.

 
VH, 2017. szeptember 23.


Nem csoda, hogy a hatalom médiája riadót fújt, és a Jobbikot a baloldallal való összeborulással vádolja. Hivatalosan egyetlen balpárt sem akar együttműködni a Jobbikkal, ám választókerületi szintén izmosodik az összefogás igénye. Csakhogy a rezsimváltási vágy kitakarja azt a tényt, hogy nincs válasz a legfontosabb kérdésre: kik és hogyan kormányoznak? A válasz korántsem egyértelmű, de a politikai realitás egy Jobbik–Fidesz koalíciót valószínűsít, minden személyi ellentét ellenére.

A Jobbikkal való együttműködés felmorzsolná a baloldalt, és nem kormányváltást jelentene. Ez pedig a 22-es csapdája, hiszen úgy tűnik, Vona Gábornak sikerült megszólítania azokat a bizonytalanokat, akiken a kormányváltás múlik.  
Nagy B. György teljes elemzése „Csapdahelyzet” címmel a friss Vasárnapi Hírek 8. oldalán jelent meg.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő számunk megjelenéséig az árusoknál kapható.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!