Demeter Márta nemrég nagy visszhangot keltő lépésre szánta el magát: bejelentette, hogy kilép az MSZP országgyűlési frakciójából és a pártból is. Mandátumát megtartotta, független képviselőként folytatja. A február 18-i friss Vasárnapi Hírekben interjút olvashat Demeter Mártával.

 
VH, 2017. február 18.

- Nem hisz az ellenzéki számmisztikában, az „egy jelölt mindenek fölött” elvben
- Érdemi ügyeket visz és a helyi „kormányváltókkal” épít kapcsolati hálót, aztán majd meglátja, mi lesz a választáson
- Botkát jó jelöltnek tartja, de a pártelit szerinte belekényelmesedett az ellenzékiségbe - – interjú Demeter Mártával, aki nemrég ült ki az MSZP-ből a függetlenek közé

Az interjúban Nagy B. György felidézi a képviselő munkájának néhány eredményét: "– Ami a képviselői munkáját illeti, tartalmi kérdésekről beszélt. Például az utóbbi hetekben ásta ki a fiktív letelepedési kötvények ügyét. Bizonyította, hogy a nemrég elhunyt, az FBI által körözött szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon azért kapott mindenáron vízumot, mert a hatóságok tudták, hogy Orbán Viktor vele akar vacsorázni. Ilyen ügyekkel sem lehet látszani?" - Demeter Márta erre így válaszol:
"– Én csak a saját munkámért tudok felelősséget vállalni – mindig arra törekedtem, hogy egyfajta markáns ellenzékiséget jelenítsek meg. Ez a jövőben sem lesz másképp. Ám jelenleg az ügyek mintha háttérbe szorulnának: a százalékok, a pozíciókért való vetélkedés, maga a hatalom a cél a pártvezetés számára. Holott arra is kellene koncentrálni, hogy mi történik 2018 után."


Munkatársunk, Nagy B. György interjúja Demeter Mártával "Csak magáért felelős" címmel olvasható a friss VH-ban.Demeter Márta
34 éves, az MSZP országgyűlési képviselője 2014 óta, szakterülete a honvédelem.
2017 januárjában kilépett a szocialista párt országgyűlési frakciójából, mivel úgy érezte, pártjában nincs meg a kormányváltási akarat. Mandátumát nem adta vissza, függetlenként folytatja.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!