Halott és/vagy határon túli – A kettős állampolgárok segíthetik győzelemre a Fideszt

 
VH, 2017. július 22.


Kétharmados többségét a határon túli voksoknak köszönhette a Fidesz 2014-ben. Orbán Viktor most törvényt sérthet azzal, hogy személyesen mozgósít.
Két-három mandátumot biztos, de akár többet is szállíthatnak a Fidesz–KDNP-nek 2018-ban a határon túli magyarok – ez pedig (kiélezett helyzetben) a kormányzati túlélést is jelentheti. Nem csoda, hogy Orbán Viktor maga mozgósít.

Hogy milyen könnyítések következhetnek Semjén Zsolt „szavazáskönnyítési ígéreteiből”, azt Tóth Zoltán nem tudta megtippelni, de megjegyezte: biztos adnak majd a Fidesznek tippeket azok, a legdrágábbnak számító amerikai választási tanácsadók, akiket régóta, titokban foglalkoztatnak, és akiknek a díjazását még soha nem látta a Fidesz vagy a KDNP kampánypénzeinek beszámolójában feltüntetni.


Februárban még kormánybiztost is kineveztek a külügyi tárcán belül „a külképviseleti választások lebonyolítására” – a marosvásárhelyi születésű András Pál terveiről eddig nem sokat lehetett hallani, ezért is próbált a Vasárnapi Hírek tőle interjút kérni, ám kapcsolatfelvételi kísérletünk hetek óta sikertelen.


A Vasárnapi Hírek munkatársa, Lengyel Tibor „Határtalan voksvadászat” című háttérelemzése a július 22-i friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

A VH már szombaton megjelent, és az árusoknál következő számunk megjelenéséig kapható.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!