"Hiába volt a példátlan ellenzéki összekapaszkodás, az ombudsman és Áder János kifogása, a fideszes parlamenti többség simán átnyomta a kéményseprőtörvényt. Így 2018. január 1-jétől megszűnik a kötelező évenkénti kéményellenőrzés. A kéményseprő-szakszervezet vezetője szerint a hatalom csak a felelősséget akarja elhárítani a bekövetkező katasztrófákért" így vezeti be a friss Vasárnapi Hírekben megjelent összefoglalóját Kövesdi Péter.

 
Illusztráció - Shutterstock


"17
megyében vette át a kéményellenőrzést az OKF. Csak Fejér és Vas megyében, Budapesten, valamint Csongrád jelentős részében végzik a feladatot a régi közszolgáltatók.
(...)
A nemzetközi tapasztalatok szerint a balesetek száma többszörös azon országokban, ahol az önkéntességen alapuló rendszer működik. A környező országok többségében évente többször kell ellenőrizni a kéményeket: Ausztriában fűtési szezonban 2 havonta, Németországban évente 4 alkalommal, Szerbiában és Szlovákiában pedig 3-szor."

A részletek "Erőből megoldva" című cikkünkben a friss VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és az árusoknál következő lapszámunkig kapható. Előfizetőinknek szombaton házhoz szállítjuk.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!