A kockás inges tiltakozás kibontakozásának okait elemezve munkatársunk, Ónody-Molnár Dóra friss lapszámunkban, "Kockásba!" című cikkében kifejti: "a kormánynak minden esélye meglenne arra, hogy kimért nyugalommal szalámizza le a Nemzeti Együttműködés Rendszerének építését akadályozó rebellis csoportokat. Ehhez képest mindent elkövetett annak érdekében, hogy a mozgalmat megerősítse, a pedagógusokat felbőszítse és a társadalom minél szélesebb köreit állítsa az ügyük mellé."

 
Kockás inges tiltakozás - a Vasárnapi Hírek válogatása a rengeteg csatlakozó fényképeiből

"A miniszterelnök környezetében valószínűleg nem olvasták a „3 lépés, amit semmiképpen ne tegyél meg, ha nem akarsz az elégedetlenségből forradalmi hangulatot kreálni magad ellen” című szakkönyvet, ezért aztán gyors egymásutánban meglépték mind a hármat:

1. Ne becsméreld az ellened tiltakozókat!

2. Ne hazudj (de legalább ne átlátszó módon)!

3. Ha puha diktatúrát vezetsz, akkor egy sima civil tiltakozást ne akarj a komisszárjaid segítségével megtorolni!"

 

A részleteket Ónody-Molnár Dóra friss lapszámunkban megjelent elemzésében olvashatja:

Kockásba!: A Köznevelési Kerekasztalnak majdnem sikerült megosztania a tiltakozókat - Lázár János balhénak minősítette a szombati tüntetést, Orbán nem is érti, miért éppen most van ekkora felzúdulás - A szombati tüntetést nem sikerült megakadályoznia a kormánynak.

Már 15 ezer szülő csatlakozott a február 29-i „Nem leszek suliban” elnevezésű bojkotthoz.

Tüzet olajjal - részletek a kormánypárti politikusok által alkalmazott módszerekről.

#kockástámogatás címmel találhat információkat, idézeteket sok fotóval a kockás inges tiltakozások kirobbanásáról és terjedéséről.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!