Lakhelyelhagyási tilalomról döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken Gyárfás Tamás ügyében, emellett azt is elrendelte, hogy nyomkövetőt viseljen a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban felbujtóként meggyanúsított volt médiavállalkozó és úszószövetségi elnök. Ezt megelőzően az ügyészség házi őrizetet indítványozott. Gyárfás, aki fotósok és újságírók sorfala között érkezett a bíróságra, határozottan elutasítja az ügyében felmerült gyanúsítást.

 

„Abszurd” – így értékelte korábban a gyilkosságra felbujtással gyanúsítását Gyárfás Tamás, aki azután nyilatkozott az Echo Tv- nek, hogy a Fővárosi Főügyészség házi őrizetének elrendelését indítványozta. „Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat.” Gyárfás beszélt arról is, hogy a bizonyítéknak tekintett hangfelvételt hozzá dobták be, és ő adta át a rendőrségnek. Nem tett volna ilyet, ha netán úgy érzi, hogy ez rá nézve dehonesztáló, jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy korábban többször megkereste egy férfi, aki Fenyő János meggyilkolásáról is beszélgetett vele. Olyanokat mondott, hogy „na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye, milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet”. Elmondása alapján ő erre azt válaszolta, hogy könnyebb, de nem vett részt a „gyilkosság előidézésében”. A Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás miatt március 14-én fogta el Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt a gyilkosság miatt elítélt Jozef Rohác családjával. A nyomozóiroda jogsegély keretében kérte a szlovák hatóságokat, tartsanak házkutatást Rohác testvérének lévai házában. Ott foglalták le a felvételt, amelyen Gyárfás és Portik a Fenyő-gyilkosságról beszélgetnek. 

A Fővárosi Főügyészség a Gyárfás Tamás által bejelentett panaszokat elutasította, és arról döntött, hogy a házi őrizetet indítványozza. A nyomozó hatóság felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd az őrizetbe vételéről döntött. Szerintük a gyanúsított személyi körülményei, eddigi életvezetése és együttműködése alapján az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatóak. 

Főügyész gyanú alatt. Meggyanúsították azt a volt főügyészt, akinek Gyárfás Tamás októberben átadta a hangfelvételek leiratát, ám ő mégsem lépett – erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség. „Dr. I. S. P. volt főügyészt hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.” A volt főügyésznél házkutatást is tartottak, szabadlábon védekezhet. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!