A 2010-ben még többségében a Fideszt támogató pedagógustársadalmon belül is helyrehozhatatlanul megingott a bizalom, de ez a kár semmi ahhoz képest, amit a fiatalok körében a kormány magának okozott. Ezt a generációt úgy vesztették el, hogy korábban meg sem hódították. Nekik a Fidesz lett az a párt, ami ciki - írja munkatársunk, Ónody-Molnár Dóra a pedagógusok, diákok és szülők mozgalmának fejleményeit elemző "Elveszett generáció" című írásában.

 
A budapesti Teleki Blanka Gimnázium mára szimbolikus helyszínné vált - Fotó: Németh András Péter

A friss Vasárnapi Hírekben természetesen fókuszban van a közoktatásról fellángolt vita és a kibontakozott tiltakozó mozgalom.

Munkatársunk, Szabó Kata "Folytassa kockásban" címmel írt elemzést a szerdai polgári engedetlenségi akciókról és a korábban nem látott szakszervezeti összefogásról:
A szerdai polgári engedetlenségi akció sikerességét nehéz megítélni - írja munkatársunk. - A legjobb iskolák tanárai és tanulói kivonultak az utcára, de a félelem sokakat az intézményekben tartott. - Három különböző akció formálódik a folytatásban, kérdés, hogy a szakszervezeteknek sikerül-e együtt haladni a civilekkel.

Ónody-Molnár Dóra interjút készített Galló Istvánnéval, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével: a beszélgetés szövege "Jöhet a sztrájk?" címmel olvasható friss lapunkban.

Összeállításunkban olvashatja Ónody-Molnár Dóra már idézett, "Elveszett generáció" című írását is.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!