Óriási siker Enyedi Ildikó rég várt filmje.
A Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon négy díjat, köztük a legfőbb elismerést, az Arany Medvét is megnyerő Testről és Lélekről című film férfi főszerepét egy „civil” játssza. Morcsányi Géza könyvkiadói tevékenységét cserélte ideiglenesen a filmezésre. Forgatási és vörös szőnyeges élményeiről is beszélgettünk.

 
VH, 2017. február 25.


Ajánlónkban részlet az interjúból:

"MORCSÁNYI GÉZA: – Utóbb tudtam meg, hogy a producerek kézzel-lábbal tiltakoztak a szerepeltetésem ellen. Aztán a vetítés után már nagyon örültek. Eszembe jutott a régi színházi mondás: premierig dicsérni, utána kirúgni. De akkor már készen volt a film, bármit mondhattak volna, úgyhogy elhittem, tényleg elégedettek velem. Berlinben pedig elképesztő élmény volt a hatalmas vásznon, majd’ kétezer nézővel együtt nézni a filmet, egy közel engedett jó barátként izgultam. És azóta is: szívem minden energiájával drukkolok a filmnek.

VH: – Vállalna újabb filmszerepet?

MORCSÁNYI GÉZA: – Gondolkozni is botorság lenne ezen."


"Közel engedett jó barát" címmel olvasható a friss Vasárnapi Hírekben munkatársunk, Krausz Viktória interjúja.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!