Nagy Anna, aki 2010 májusától 2011 júniusáig az Orbán-kormány szóvivője volt, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke, a hamarosan megjelenő Egyedülálló szülők kézikönyvének szerzője. Meglepőnek tűnhet, hogy három gyereket nevel a férjével - munkatársunkkal, Rácz I. Péterrel beszélgetve a friss Vasárnapi Hírekben elmeséli családja történetét.

 
Nagy Anna

Az interjúban saját tapasztalatairól mondja el a többi között ezt:

"A csonkacsaládozástól föláll a szőr a hátamon! De nem minden egyedül nevelőt kezelnek egyformán: például, ha egy apuka özvegy, rajta nincs stigma. Ahogy mondják: egy egyedülálló apa mögött katasztrófát sejtenek az emberek, az egyedülálló anya mögött balesetet. Az óvodában a rendkívül empatikus óvónő apák napjára javasolta, hívjuk el a szomszédot… Sokszor hasonló érzékenységgel kérdezték meg tőlem: családnak tartod-e magatokat? A válaszom: igen, mindenképpen, ha el is tér a klasszikusnak mondottól."


Az Egyedülálló szülők kézikönyve szerzőjével,  Nagy Annával, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnökével az Olvasás Éjszakáján is találkozhat a Szülőnek lenni pódiumbeszélgetésen a Nyugati téri Alexandra Könyváruházban 17 órától.


Nagy Anna beszélgetése munkatársunkkal, Rácz I. Péterrel "Családnak tartod-e magatokat?" címmel az október 10-én megjelent Vasárnapi Hírekben olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Nagy Anna
(Budapest, 1965) kommunikációs szakember, 2010 májusától 2011 júniusáig kormányszóvivő,
majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára, később 2012-től az Erzsébet-program, 2014 júniusától októberig a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője.
Ezt követően saját kommunikációs tanácsadó cégét vezeti.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!