Többet hoz, mint a drog - Nagy üzlet az adatlopás – mindenünket elviszik a hackerek. Körülnéztünk a titkos kibervédelmi intézetben.

 
 

Kövesdi Péter így vezeti be a friss Vasárnapi Hírekben olvasható riportját: "Néhány percig egy Budapesten forgatott, keletnémet kémfilmben érezzük magunkat. A kissé lepukkant, egyemeletes terézvárosi épület homlokzatán semmi sem utal arra, hogy innen védik a legtitkosabb adatainkat a számítógépes bűnözőktől. A kapu alatt kis réztábla, rajta a felirat: Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Csengő, kamera. Bemondjuk a nevünket, kisvártatva kattan a zár. Zsilipelünk: odabent újabb csengő, újabb kamera. Készséges sajtós hölgy kéri, üljünk be a tárgyalóba, jelenleg „helyzet van”, de mindjárt jön az igazgató úr. És valóban. Dr. Bencsik Balázs kedves, elegáns fiatalember, inkább néznénk brókernek, mint kiberkémnek. (Utóbbit egyébként ki is kéri magának: ők nem kémkednek, arra ott vannak a szakszolgálatok.)"

Bencsik Balázs így mutatkozik be az interjúban:
"Vigyázok az adataimra. Nem vagyok fent közösségi oldalakon, a személyes mailcímemet csak ritkán adom meg, és teljesen más gépet használok a munkához és mást a magánjellegű dolgokhoz. Ugyanígy van a telefonnal is. Vásárláshoz nem használok hitelkártyát, csak úgynevezett virtuális kártyát. Egyébként 36 éves vagyok, nős, végzettségemet tekintve távközlési szakjogász. Az intézetet tavaly óta vezetem, előtte a Kormányzati Eseménykezelő Központ, a GOVCERT vezetője voltam."

A „Kormányzati Eseménykezelő Központról” is megtudhat részleteket a friss VH Fókusz rovatában olvasható beszélgetésből és keretes írásainkban összegyűjtött érdekességekből.
 

"A drognál is nagyobb üzlet" című riport a friss VH-ban olvasható. 
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!