A "megélhetési bevándorlás" elleni miniszterelnöki nyilatkozatok kapcsán munkatársunk portrét készített egy évtizedek óta Dél-Somogyban praktizáló fekete bőrű körzeti orvossal, akit teljesen befogadtak a környékbeliek.

 
Egy téli rendelési nap nehezen ér véget - Fotó: Beliczay László, MTI

A cikk bevezetője szerint: "Ha Magyarország ajtaján korábban retesz lett volna, most talán hiába toporognánk a téli zimankóban a déli kisváros, Barcs háziorvosi rendelőjének bejáratánál, nem lenne, aki beengedne. Ha az unió egyéb országait is súlyos zárak védenék a külföldi munkavállalóktól, szintén üresen konghatna a picurka vizsgálóhelyiség. A sors azonban úgy hozta, hogy itt, az elnéptelenedő végeken egy ghánai orvos Írországban megkeresett pénzéből vett praxist, hogy magyar betegeit szolgálhassa."

A portré a február 8-i Vasárnapi Hírekben olvasható, a teljes portréból az is kiderül, miért az a címe, hogy "Doktor úr fűszerese".

Annak is utánajártunk, hogy a nálunk praktizáló körzeti orvosoknak mekora hányada nem magyarországi születésű.

A tömegesen átutazni próbáló koszovóiakkal szembeni intézkedések hírei nyomán a jelenlgi menekültügyi helyzetnek, az érényes szabályoknak is utánanéztünk.

Az összeállítást a Vasárnapi Hírek friss számában olvashatja.

 

-----------------------------------------

Szavazzon!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!