Hamarosan újra Pintér Sándor egyik cégénél (vélhetően a Civil Biztonsági Zrt.-nél) szolgál Tasnádi László. A Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának – aki minden vélekedés szerint sikerrel tehermentesítette főnökét, és irányította érdemben a rendőrséget – szinte kapóra jött, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János egy kormányinfón beleszállt III/IIes múltja miatt, és erre hivatkozva lemondhatott.

 
Pintér Sándor és Tasnádi László egy sajtótájékotatón - Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

A nyilvános ekézés elfedte azt, hogy egy másik miniszterrel is konfliktusa van. A hírek szerint Rogán Antalt azonban nem Tasnádi múltja, hanem jelene zavarta.

Forrásaink szerint elvárta volna az államtitkártól, hogy mint miniszterelnöki kabinetfőnököt védje meg a titkosszolgálati módszerektől. Pletykák szerint ilyennek minősítette a Népszabadságban megjelent helikopteres fotókat vagy az Indexen publikált képeket/videókat.

A helyzet azonban úgy alakult, hogy tudtára adhatták: képtelenség az ügyeit eltitkolni. Az ebből adódó feszültséget most mindenesetre Tasnádi hátrahagyja, és alámerül – miközben tovább élvezi Pintér védelmét. Megüresedett posztjára Pintér szabadon jelölheti embereit.

(Tasnádi távozásáról és a lehetséges utódról lapzártánk után érkezett hírek itt találhatók.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!