Éppen Orbán Viktor deklarálta, hogy "a magyar ember természeténél fogva inkorrekt". De a jelek szerint ez az inkorrektség féloldalas. A szavazatmaximálásra alkalmas ügyekben feltolul (persze hivatalosan a többség/hatalom bátor szókimondással mutatja fel a problémát)..."

 
Nyelvében él a rezsim, VH, január 14.


A friss Vasárnapi Hírekben munkatársaink, Kőműves Anita és Nagy B. György "Nyelvében él a rezsim" címmel készítettek összeállítást az új populista jobboldal által a politikai korrektség ellen indított hajszáról.
Néhány megállapításuk kiemelve:
"Orbán többsége politikailag inkorrekt, de rögvest hörög, ha nem kapja meg a politikai korrektséget (PC)
- A magyar miniszterelnök Le Penéhez és Trumpéhoz hasonló fogalomkészlettel vagdalkozik
- Nemcsak a buzizás és a zsidózás lehet inkorrekt, de a lábborotválás is"

"Olyan politikusok, mint Donald Trump, Marine Le Pen vagy Orbán Viktor egyszerre használják a politikai korrektséget fegyverként és pajzsként. A „pc” vádjával támadják politikai ellenfeleiket, majd kemény és sokakat sértő kijelentéseik után azzal védekeznek, hogy nem félnek kimondani, amit gondolnak."

A friss VH-ban megjelent cikkben bőségesen talál idézeteket és hivatkozásokat a témáról.

Itt a PC-t becsmérlő szövegek gyűjteményét emeljük ki:

„Szerintem ebben az országban nagy probléma a politikai korrektség. […] Őszintén szólva, nekem a politikai korrektségre nincs időm. És ennek az országnak sincs.”
Donald Trump válasza arra, hogy nőket sérteget.
2015. augusztus, Fox News

„A politikai korrektség eszméje az egész országban vitát váltott ki. És bár a mozgalom abból a nemes vágyból indul ki, hogy elsöpörjük a rasszizmus, szexizmus és gyűlölet maradványait is, új előítéleteket hoz a régiek helyébe.”
George H. W. Bush amerikai elnök, 1991

„A politikai korrektség mint beszédmód a szellemi elnyomás egyik legnyilvánvalóbb eszköze volt.”
Orbán Viktor miniszterelnök, 888.hu,
2016. november 30.

„A magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt. Vagyis még nem vesztette el a józan eszét, nem a duma érdekli, hanem a tények.”
Orbán Viktor miniszterelnök,
Magyar Televízió, 2015. február 27.

„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött.”
Németh Szilárd, 2017. január 10."Nyelvében él a rezsim" - teljes cikkünk a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!