A Vasárnapi Hírekben a Quaestor-nyomozás fejleményeit részletezzük. Tarsoly Csaba kapcsolatépítését vizsgálva kitapintható a politikai kötődés. Bemutatjuk Szijjártó Péter és az általa vezetett külügy, valamint Tarsoly Csaba és Quaestor figyelemre méltó kapcsolatait. Piaci pletykák szerint Orbán Viktor azért rántotta magára a Quaestor-ügyet (amikor elismerte, hogy ő utasította az állami szereplőket, vegyék ki pénzüket a brókerházból, ami emiatt bedőlt), hogy az ne Szijjártó fejébe kerüljön.

 
A kormányzati kapcsolatok és a VIP-lista jelentősen javítja Tarsoly esélyeit - A felvételen Tarsoly és Szijjártó egy nyilvános rendezvényen - Forrás: Miniszterelnökség, MTI

Bár a menekültügy és a fideszes prominensek huzakodása számos ügyet kitakart, gőzerővel dolgozik az ügyészség – például a Quaestor-ügyön is.

Arról szórtak a politikusi és a sajtóvélemények, hogy a szervezet elvarrja-e vagy éppen felgöngyölíti a szálakat, a szkeptikusok többek között arra alapoztak, hogy Polt Péter lánya az előzetesbe helyezett Quaestor-vezér jobbkezével járt. És a kétségeket erősíthette az is, hogy a legfőbb ügyész érdemben nem szólalt meg az ügyben. Ám most megtörte a hallgatását. Igaz, nem önszántából: MSZP-s képviselő, Tóth Bertalan írásbeli kérdésben faggatta a nyomozás állásáról.

Részletek Polt Péter nyilatkozatairól, Szijjártó Péter és a Quaestor kapcsolatairól, az ügy állásáról a friss Vasárnapi Hírekben.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!