Évek óta nem volt ilyen lagymatag a Jobbik népszerűsége: az utóbbi egy hónapban 11-ről 10 százalékra sorvadt kedveltsége a teljes népesség körében, azaz támogatóinak mintegy 10 százalékát bukta.

  <h1>Publicus-VH 2016. júliusi pártpreferencia-mérés</h1> <a href='/files/public/temp/xetvjfsu_2_700x353.png' target='_blank'>infografika</a>
  <h1>Publicus-VH 2016. július: a kutatás módszertana</h1>-

Publicus-VH 2016. júliusi pártpreferencia-mérés

infografika – Kép 1/2

Magyarán: a vezérkar átalakítása egyelőre kudarcnak bizonyult, ezt mutatja a Publicus Intézet mérése. Más kérdés, hogy mennyi szavazót hozhat a pártnak Simicska Lajos szeretete, ugyanis az oligarcha egyik bizalmi embere nyíltan kimondta, hogy egy középre pozícionált Jobbik esetén Vona Gábor nem lenne rossz miniszterelnök.

Az ellenzéki pártokat a teljes népesség körében pont annyira szeretik, mint egy hónapja, viszont az MSZP-nek és az LMP-nek a biztos választók között megugrott kedveltsége, így úgy tűnik: bázisuk aktivizálódik. (A Jobbik gyengülését és az LMP erősödését térképezte fel a ZRI Závecz Research is, de ez a cég a szocialisták gyengülését mérte.)

A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2016. július 1–6. között. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1000 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/–3,1 százalékpont.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!