A Vasárnapi Hírek ismét fideszes forrásokból szivárgó értesülések alapján készített helyzetképet a kormánypárton belül dúló csatákról.

  <h1>Belső kör: Kövér László és Orbán Viktor. Külső kör: Szijjártó Péter, Lázár János és Rogán Antal</h1>-
  <h1>Kövér László házelnök. Mindig mutatja az irányt - Fotó: Kovács Tamás, MTI</h1>-

Belső kör: Kövér László és Orbán Viktor. Külső kör: Szijjártó Péter, Lázár János és Rogán Antal

- – Kép 1/2

Emlékeztetünk, hogy vezető körökből nemrégiben szivárogtatni kezdték: Kövér Lászlót Orbán szívesen látná az államfői tisztségben. Lapunk információi szerint azonban ez csak Orbán köreiből származó kacsa volt, a "túlélési taktika" része.
A kiszivárogtatások megbízhatóságának megítélésében segíthet a fideszes belvilágot jól ismerő politikus korábbi nyilatkozata, aki lapunknak azt mondta, hogy Orbán akkor bukik el, ha két ember – Simicska Lajos és Kövér – kiáll mögüle. Kövér Lászlóra még számíthat, szüksége is van rá.

Nagy a tétje az őszi Fidesz-tisztújításnak: a kongresszus (és a rákészülés is) erőpróbává súlyosbodhat - állapítja meg "Rés és bástya" című összeállításában munkatársunk. - A kormánypárt nagyemberei nem a papírforma megszokott magabiztosságával néznek a belső választások elé. Lázár János és  Rogán Antal a háttérben kaszabolja egymást – hogy melyikük marad állva, az dönti el, merre tolódik a Fidesz...

"A kongresszusi küldöttek napról napra szembesülnek a kormánypárt népszerűségének erodálódásával – már helyben sem a kismutyikra buknak ki, hanem az országos balhékra. „A kérdés az, hogy helyreállítjuk-e a párt becsületét, vagy továbbra is mohó tolvajbandának tűnünk”, fogalmaz sarkosan egy középkáder. Aki úgy véli, a kongresszus arról is határoz, hogy lophatnak-e tovább a fejesek. A pártpletykák szerint leginkább Giró-Szászból, Rogánból és Lázárból van elege a Fidesznek – ebben a sorrendben" - olvasható lapunk összeállításában.

Visszatérünk múlt heti fő témánkhoz, Lázár János "őszödi beszédéhez" is.
"A kancelláriaminiszter nem véletlenül mondta el „őszödi beszédét”, egy belső harcban pozicionálja magát. És az időzítés tagadhatatlanul remek, hiszen a Miniszterelnökség vezetőjeként épp most készíti fel Orbánt a tárcavezetők értékelésére, minősítésére. Mivel a kormányfő az ő sorvezetőjéből dolgozik, érdemben gyengítheti a miniszterek és államtitkárok pozícióit, illetve visszaverheti a lobbiérdekeket" - állapítja meg munkatársunk.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
A "Rés és bástya" című összeállításunk, Lázár "őszödi taktikájának elemzésével, a friss VH-ban jelent meg.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!