Néma maradt Orbán Viktor egy hétig, hiába próbálta Rogán Antal elérni. A miniszterelnöki kabinetfőnök mindössze egy üzenetet kapott, hogy tegye rendben a dolgokat. Nem véletlen, hogy legkeményebb politikai riválisa, a Miniszterelnökség vezetője bátran be is szólt neki, mondván: Rogánnak magának kell tudni helytállni magáért.

 
A táskahordó: Rogán Antal fegyelmezetten áll Orbán Viktor mögött - Fotó: Botár Gergely, MTI

Ahogy egyébként – húzta be egy csúnya csapatba a kabinetfőnököt Lázár János – a sikkasztással és hűtlen kezeléssel gyanúsított Farkas Flóriánnak és a költségvetési csalással és vesztegetéssel kapcsolatba hozott Mengyi Rolandnak is saját magát kell megvédenie.

Ám a „köztörvényesgyanús” társaságnál Rogánnak jobban fájhatott, hogy miután „félrekommunikált”, ultimátumot kapott. A kabinetfőnök ugyanis azzal mentegette helikopterezését, hogy azt felesége „boltolta le”. Úgyhogy a miniszterelnök egy másik mondása már arról szólt, hogy vagy konszolidálja celeballűröket produkáló asszonyát, vagy tekintse befejezettnek politikai pályafutását. Hogy ez gyors vagy lassú visszavonást (utóbbit értsd: 2018-as választások után nem kap szerepet) jelentene, arról csak találgatni lehet. Az viszont biztos, hogy több politikus szerint túl nagy kampánykockázatot jelentenének a „Cili-balhék”. A hírek szerint viszont a kabinetfőnöknek nem lesz könnyű dolga neje pacifikálásával, ugyanis Cecília asszony erős önmegvalósítási fázisban van, a pártbéli pletykák szerint modell is szívesen lenne, illetve celebműsort is szívesen vezetne.

Orbán haragját egyébként nem pusztán a helikopterezés (és annak kipattanása) szította, hanem sajtópiaci következménye. Ugyanis miután Rogán és a rotoros légijármű esete kipattant, lezúzták a röpködésről képeket közlő Népszabadságot. Az egyik verzió szerint Orbán tudtával, egy másik változat viszont úgy tudja: már elkezdődött a Népszabadság ellehetetlenítése (az ügyben a Rogán, Habony Árpád, Andy Vajna, Matolcsy György kör mozdult), amikor erről szóltak Orbánnak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!