Ha minden így marad, senki nem viszi el a szemetet, és a településeket elönti a hulladék - Szemétháború zajlik a kormányban, 500 milliárdos piac a tét - Ugyanúgy befuccsolt a hulladékipar központosítása, mint az oktatásé, de a kabinet nem hátrál - Miközben mindenki a szemétre figyel, a kéményseprőket megtizedelik.

 
Szemétkedés - Illusztráció

Hogy kinek kellenek a szeméthegyek? Hát, három miniszter is birkózik értük. És ez nem csoda: a kommunális hulladékgazdálkodás évi 500 milliárdos biznisz – és szép nyereséget lehet kihozni belőle, ráadásul az EU is töméntelen pénzzel finanszírozza a szemétprojekteket. Úgyhogy az állam neki is látott, hogy lenyúlja a piacot.
Csakhogy pénzt nem tesz bele – ráadásul a központi állami szemétmonstrum nem állt fel időben, így szemétkáosz fenyeget, mivel a jelenleg veszteséges szolgáltatóknak hónapokig kellene ingyen szállítaniuk. Ha minden így marad, senki nem viszi el nyáron a szemetet.

Munkatársaink, Szabó Kata, Kövesdi Péter és Nagy B. György összeállítása a részletekkel, háttérinformációkkal  „Országos szemétkedés” címmel a friss Vasárnapi Hírek 16. és 17. oldalán található
.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!