Tovább szűkülhet idén a rendelhető tankönyvek köre, a magánkiadók termékei legkésőbb 2018-ban kikopnak a piacról, engedély hiányában. Pedig az „egy tankönyv” elve a tanárok szerint is hibás, a kísérleti tankönyvekkel pedig gyerekek tízezreit teszik tesztalannyá.

 
VH, 2017. március 4.

"A hivatalos kormányzati kommunikáció szerint a tankönyvpiac központosítására azért volt szükség, hogy egy gazdaságosabb rendszert hozzanak létre, így a gyerekek olcsóbban juthassanak a könyvekhez. Még ha az utóbbi kritérium meg is valósul, a rendszer rendkívül pazarló és drága a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) elnöke szerint. „Abból az összegből, amennyiből az állam kifejleszt egyetlen könyvet, egy magánkiadó egy egész portfóliót átdolgoz, vagy több tankönyvet készít, munkafüzettel, tanári kézikönyvvel. Óriási pénzek folynak el, nem tudjuk pontosan, hova.”"

A témáról a részletek F. Szabó Kata összeállításában, "Alattomos tankönyvek" címmel a március 4-én megjelent, friss Vasárnapi Hírekben olvasható.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!