Véget ért a volt barátnőjének maradandó sérüléseket okozó lúgos orvos pere. A jogerős ítélet 11 év szabadságvesztés, és soha többé nem gyakorolhatja hivatását sem. A bíró szerint a vádlott személyisége a társadalomra is veszélyes.

 

Jogerősen tizenegy év szabadságvesztésre ítélte a Kúria azt az orvost, aki a vád szerint elkábította és lúggal öntötte le volt barátnőjét, Renner Erikát, aki ezzel életveszélyes és több korrekciós műtét után is maradandó sérüléseket szenvedett. A férfit végleg eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától is. Az öt éve húzódó ügyben fellebbezésnek helye nincs. A férfi az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, bár már három alkalommal is elítélték – a bűntett elkövetése idején a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatójaként dolgozott. A  harmadfokú ítélet szigorúbb, mint a 9 év szabadságvesztésről szóló másodfokú büntetés.

A férfi az eljárás adatai szerint 2013. március 12-én arcát eltakaró biciklissisakban Renner Erika lakására ment. A nő éppen indult volna, de a támadó az ajtóban nyakánál megragadta, nyugtatót adott be neki, megkötözte, majd levetkőztette és a fürdőkádban nemi szervét és annak környékét maró lúggal öntötte le, ami másod-harmadfokú égési sérüléseket okozott. A „gondos” orvos az öntudatlan áldozatot ezután az Index bírósági tudósítása szerint lemosta kamillateával, pokrócba csavarta, elvette telefonját és laptopját, hogy a támadást rablásnak álcázza, majd rázárta az ajtót, és magára hagyta. A bíró az e heti tárgyaláson úgy vélte, hogy a férfi előre kitervelten, orvosi esküjét semmibe véve, különös kegyetlenséggel követte el a támadást, ami nem csak fizikai, de feldolgozhatatlan lelki sérüléseket is okozott.

A vádlott személyisége pedig a társadalomra is veszélyes. Ezért a kiszabható legmagasabb, tizenkét év büntetés felső határán ítélték el a vádlottat. Magánlaksértés, kifosztás, készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, okirattal visszaélés, személyi szabadság megsértése bűntettében is bűnösnek találták – 19 hónapot töltött eddig előzetesben.

A legnagyobb nehézséget az ügyben egyébként az okozta, hogy nem voltak közvetlen bizonyítékok. Hiányzott a beismerő vallomás, és az áldozat sem tudta konkrétan beazonosítani a támadóját. Az ítélethirdetés utáni rögtönzött sajtótájékoztatón megszólalt Renner Erika is, azt mondta, az évek nem számítanak, csak az, hogy az ítélet végre jogerős lett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!