Terjedelmes interjút közöltünk a friss Vasárnapi Hírekben az MSZP elnökével, Tóbiás Józseffel, a Magyar Szocialista Párt elnökével. Amikor munkatársunk azt firtatta, hogyan viszonyul a szocialista párt a többi demokratikus ellenzéki erőhöz, a pártelnök visszakérdezett: „Egy ilyen áldatlan helyzetben az a kérdés, hogy az MSZP miképp viszonyul a többi demokratikus párthoz?” Nyomban leszögezte: „Elnézést kérek, nem viszonyulok.” Azt is elmondta, miért.

 
Tóbiás József - Fotó: Németh András Péter

Tóbiás József az interjúban kifejtette: az ő fő problémája, hogy „végzetesen elszigetelődik az ország, például a menekültügy kérdésében. Hát az egy gyalázat. Aki képes volt kitalálni, leírni ezt a 12 kérdést egy papírra és most van mersze kiküldeni ezt a förmedvényt 3,8 millió háztartásba, az hülyének nézi az embereket és nem érti Európát. Ez, illetve a halálbüntetés felvetése egyértelműen azt mutatja, hogy a Fidesz már csak démonizálni tud, kormányozni nem. Csak az a baj, hogy minden ilyen ügy távolít Európától – miközben az uniós forrásból építünk utat és újítunk fel iskolát. Egy ilyen áldatlan helyzetben az a kérdés, hogy az MSZP miképp viszonyul a többi demokratikus párthoz? Elnézést kérek, nem viszonyulok. Az a fontos, hogy milyen változásra van szüksége az országnak, és az érdekel, hajlandók vagyunk-e megérteni, hogy csak alulról lehet itt újraépítkezni. Felülről, pártvezetői szinten lehet bohóckodni, pamfleteket és drámákat előadni, de ez számomra másodlagos.”

Az „Elnézést kérek, nem viszonyulok!” címmel megjelent VH-interjúban az MSZP elnöke elmondja, mit jelent az MSZP által javasolt társadalmi alternatíva.
Munkatársunk azt is megkérdezte, működik-e a Tóbiás-Botka tandem, és hogy mit gondol a pártelnök a Mesterházy Attila visszatérési szándékairól terjengő pletykákról.

Az interjú a legfrissebb VH-lapszámban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!