Rogán vs. Portik: belvárosi titkok - Nem ússza meg a miniszter, hogy szembesüljön a korrupciós állításokkal. - Bennfentes informátoroktól származó értesüléseket foglal össze munkatársunk a friss Vasárnapi Hírekben megjelent "Ültetési rend" című cikkében.

 
 

Úgy tűnik, „fedési” üzemmódba kapcsol az ügyészség: hullanak a csontvázak a hatalom szekrényéből - Rogánt kenőpénz átvételével gyanúsítják, Matolcsyt okiratbabrálással, Spédert meg épp „keresztre feszítik” - Portik Tamást a jobboldali média hitelesítette – és nincs mit vesztenie.

A teljes cikk a június 25-én megjelent VH-ban olvasható. Ízelítőül két érdekesség:

"...jelen állás szerint a hatalom talán legjelentősebb erőköre a Rogánból, Habonyból, Vajna Andrásból (néhai Andy), illetve Matolcsyból álló társaság. Ahonnan ők kiszorulnak, oda Simicska Lajos nyomul vissza, illetve Lázár János próbálkozik. Ráadásul számos pletyka szerint Orbán – Rogán „gyónásának” köszönhetően – már akkor tisztában volt vele, hova futhat ki az ügy, mielőtt kabinetfőnökévé emelte a volt belvárosi polgármestert.
Ám nem lesz lejtmenet Rogánt kimosni. Egyrészt Portikot nem olyan könnyű relativizálni, ugyanis épp a jobboldali sajtó hitelesítette. Emlékeztetőül: egy dokumentum tanúsága szerint Laborc Sándor egykori nemzetbiztonsági tanácsadó hosszan beszélgetett Portikkal, és jobboldali prominensek lejáratásához kérte segítségét. A kabinethez húzó média szerint a randevú anyagát rögzítő jegyzőkönyv egyrészt hiteles, másrészt Portik tényleg tudhat olyan dolgokat, amikkel meg lehet zsarolni a kormánypárt politikusait és a holdudvar tagjait. Azaz adja magát a kérdés: ha akkor nem hazudott Portik, most miért tenné?"

(...)

És még egy idézet:
„Lehet, hogy Simicska második miniszterelnökké nőtte ki magát, de legalább törvényesíteni tudta a pénzeket”, somolyog egyik forrásunk. Mindenesetre már Matolcsy eddigi bénázásai is kiverték a kormányfőnél a biztosítékot: az MNB-vezért rákényszerítik, hogy a jövőben működjön együtt a gazdasági tárcával és a Miniszterelnökséggel projektjei megvalósításában. Megjegyzendő: ezt már eddig is megtehette volna, csakhogy Matolcsy meglehetősen paranoiás, és emiatt mindent maga próbál megoldani. Most Polton a sor, ha Orbán azt szeretné, hogy „jobbkeze” túléljen – politikailag."


A friss VH-ban: "Ültetési rend" - és "Fényre lépő" címmel portré Portik Tamásról.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a következő héten, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!