Már tizenegy megyében vizsgálnak kanyarógyanús betegeket. A hivatali átszervezés miatt fokozódhat a járványveszély.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. március 11., 10. szám

Az oltáselleneseknek köszönhetjük a kanyarójárványt
 - A felnőttek nagy részének nincs meg a védettsége
 - A korábbi tiszti főorvos szerint a járványügyi laborok szétverése bűn, és újabb járványokhoz vezethet  - "Járvány csak akkor, ha ők mondják" című cikkünk néhány megállapítása.
Nylatkozott lapunknak Falus Ferenc korábbi tiszti főorvos, aki egyebek mellett elmondta:
véleménye szerint a legnagyobb bűn a rendszer lelkének, az epidemiológiai laborok önállóságának megszüntetése volt. -  szakember indoklása, a  nyilatkozat további részletei lapunk március 11-én megjelent számában.

Krausz Viktória és Kövesdi Péter összeállítása, háttérinformációkkal, a betegség tüneteiről, az oltásról, a kezelésről hasznos információkkal a friss Vasárnapi Hírekben.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. március 11-én megjelent számából:
 Beismerik az oktatási reform kudarcát
Az alapelvek szintjén sokat ígér, mégsem valószínű, hogy minőségi változást hoz majd az új Nemzeti Alaptanterv (NAT). A mindennapos testnevelésből, a hit- és erkölcstanból, valamint a tananyag mennyiségéből, úgy tűnik, nem enged a kormány.
Vagyis éppen a gyerekeket és pedagógusokat érintő legégetőbb problémán, a túlterheltségen nem enyhít az oktatási vezetés. Már önmagában a kudarc beismerésével ér fel, hogy a kevesebb mint öt évvel ezelőtt bevezetett NAT után újat kell alkotni.  
Az új NAT pedagógiai koncepciója elismeri, hogy a 21. század „kulcsfogalmai” a tanulni tudás, a gondolkodni tudás és a problémamegoldó gondolkodás, valamint rugalmasságot ígér, ugyanakkor nem szól arról, hogy a kevesebb mint öt éve bevezetett tanterv miért nem volt képes mindennek megfelelni. A nemzeti identitás megerősítését továbbra is fontos célként jelöli meg, másfelől korszerű alapelveket is megfogalmaz.  
Az oktatási kormányzat továbbra is a „baráti” szervezetekkel, vagyis a Köznevelési Kerekasztallal tárgyal, a kritikus hangok most sem valószínű, hogy elérik a döntéshozókat. 
Folytatás, részletek a március 11-én megjelent friss Vasárnapi Hírek 11. oldalán


Botka mindenki felett? 
Újraéledt az „egy a zászló, egy a tábor” elv – most a 2018-as választásokra készülő MSZP követi. Gyurcsányból ideges mondatok szakadnak ki, és nyíltan bázisrablásról beszél.
A Momentum egyelőre mérhetetlen, így nem tudni, hogyan módosítja az erőviszonyokat. 
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 8. oldalán 


Bevarázsolja a gyerekeket
Gálvölgyi Dorka,
a színházcsináló
 


Megakad a szív
Marozsán Erika életei

 


MÁRCIUS 15.  
A mi sajtónk, a mi nemzetünk,
a mi ünnepünk - Összeállítás a friss Vasárnapi HírekbenDrágul az étel és az élet –
Extraadóval „öli” az élelmiszerláncokat
a kormányBántalmazó otthon –
Egy újabb intézetis
botrány
margójára

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!