Titkos tervekkel készül Nagy-Britannia II. Erzsébet halálára. Véget érhet a királyi valóságshow, és új berendezkedés jöhet a szigetországban?

 
VH, 2017. szeptember 9., 36. szám


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. szeptember 9-én megjelent számából:


Szerelem és
szabadság
Exkluzív részletek Polcz Alaine
és Mészöly Miklós levelezéséből


Nem kell
Frankenstein
Interjú
Szél Bernadettel


Nem jár mindenkinek ingyenes
tankönyv – Egyre átláthatatlanabb
a piac tisztázását szolgáló program


Halál a falun – Csak a végzetes
diagnózisért mennek el
a kistelepülések lakói


Milliárdos mandátumok –
Fizet-e vagy inkább elengedi
Orbán Pécset?


Kifizetjük az olimpiát 
Veszteséges világversenyek
városa lehet Budapest


Főállású városszépítő lesz Kósa 
Az aranyszájú Kósa Lajost miniszterré emeli Orbán Viktor, az új frakcióvezető Gulyás Gergely lesz. A változást egyszerre motiválja az, hogy elfogytak a Fidesz szalonképes beszélő fejei, hogy lesz egy pozitív kampány is, illetve az is nyom valamit a latban, miszerint Lázár János ismét kopik. Párhuzamosan menedzsel negatív és pozitív kampányt a Fidesz. Az előbbi gerincét az unió elleni küzdelem adja – ehhez megvannak a beszélő fejek is: többek között Németh Szilárd, Rogán Antal, Szijjártó Péter és maga a miniszterelnök.
Mivel az országos üzenetek – hogy ne kelljen kormányzati teljesítményről, a közszolgáltatások állapotáról, az izmosodó inflációról beszélni – mindig a külföldről szólnak. A pozitív mondásokat helyi ügyekre építik – ehhez adja a díszletet a Modern Városok Program, aminek keretében a miniszterelnök végigturnézza az országot. A gyakorlat szerint a kormányfő megérkezik egy nagyvárosba – az ellenzéki vezetésű Salgótarjánt és Szegedet sem hagyja ki –, bejelent pár fejlesztést (hol a Miniszterelnökség előkészítő anyagainak, hol saját ötletei alapján), a városok pedig e projektekre pályázhatnak EU-s forrásra és kormányzati önrészre.
Folytatás a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán


A TŰZZEL JÁTSZANAK
„Nagyon szomorú nap lesz Észak-Koreában”, ha az Egyesült Államok katonai akciót indít – mondta Donald Trump amerikai elnök. Phenjanban tűzijátékkal ünnepelték a legújabb kísérleti robbantás sikerét. A távol-keleti sztálinista diktatúra atomhatalommá vált, Kim Dzsongun hidrogénbombával zsarolja a nemzetközi közösséget.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!