Thuróczy Szabolcs színész a ledöntött tabukról, a lélek sötétségéről és a szembesítés fontosságáról

 
Vasárnapi Hírek, 2017. október 28., 43. szám

"Az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész. Esetében nem közhely a zord külső és az érzékeny lélek párosa. Ma is összerezzen, ha valaki hangosan gyalázkodik az utcán. Utálja az erőszaktevőket és soha nem hibáztatná a szexuális zaklatások áldozatait. Nem vágyik Shakespeare-re, inkább Csehovot játszana. Vonzzák az emberi gyarlóságok. Thuróczy Szabolccsal beszélgettünk mocsokról, cikiről, Nyilasiról, Ebedli Zoliról és Darvas Ivánról."
Kövesdi Péter interjúja "Ne lehessen már mindent megúszni" címmel a friss VH 14-15. oldalán jelent meg.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. október 28-án megjelent számából:

Aranyat érő
női kormányos –
Interjú
Kolláth Vandával


Gügyögés nélkül
a kamaszoknak –
Grecsó Krisztián
ifjúsági darabjáról vall


Alig költenek az oktatásra –
Az állami intézmények vegetálnak,
az egyháziak kaszálnak


Tinik alkalmazásai –
Betegeken segítő appokat
fejlesztenek magyar diákok


Vidéki erotikagyár –
Börcsön készülnek a legkorszerűbb
szexuális segédeszközök


Ha Orbán fűt, nő a rezsi –
Durván drágulhat a szekszárdi távhő


Casting és zsarolás
Eljött a különutasság ideje – az ellenzéki pártok rendre deklarálják, hogy nem közösködnek senkivel.
Az LMP és a Jobbik esetében ez érthető is, a mérések azt mutatják, hogy bázisuk még a választásigyőzelem- esélyes esetén is komoly fenntartásokkal – vagy egyáltalán nem – szavazna egy baloldali együttműködésre (lásd kutatásunkat a 9. oldalon).
A Demokratikus Koalícióról azonban ez nem mondható el – éppen ezért érdekes az időzítés, hogy a párt deklarálta: semmilyen közös miniszterelnök-jelöltből nem kér. A mondás elvi állásfoglalás is lehetne, de nem az: üzenet az MSZP-nek. Hogy Gyurcsány Ferenc pártja nem áll be Balázs Péter mögé. Emlékeztetőül: a szocialisták a háttérben kapacitálták a volt külügyminisztert, lenne közös címerfigura. Miután a rábeszélés ténye kiszivárgott, Balázs távolította magától a felkérést, és egy tévéinterjúban azt nyilatkozta: nem lenne a DK és az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Ez azonban a szocialistáknak nem szegte kedvét, értelmezésükben a volt külügyminiszter mondata azt jelentette: semmi akadálya, hogy Balázs egy szélesebb kör embere legyen.
Folytatás a friss Vasárnapi Hírek 5. oldalán, a Publicus-kutatás adatai és elemzése a 9. oldalon.


ÉG ÉS FÖLD
Filozofikus beszélgetést folytatott Ferenc pápa a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységével a Vatikánból, műholdon keresztül. Arról kérdezte azűrhajósokat, hol az ember helye a világegyetemben.
A pápa szerint a csillagászat kérdéseket ébreszt bennünk: honnan jövünk, hová megyünk.
Randy Bresnik, az ISS amerikai parancsnoka azt mondta,a világűrben keringő laboratóriumból minden „kissé más perspektívából látható, mint ahogy Isten megteremtette”.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!