Hatalmas káoszt okoznak az új elektronikus rendszerek a közoktatásban és az egészségügyben.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. november 25., 47. szám

"Működésképtelen állami rendszerek, homályos koncepciók, gyenge alapok, hiányzó szaktudás. Magyarországon évtizedek óta kísérleteznek olyan átfogó digitális rendszerek bevezetésével, mint az e-recept vagy az e-napló. A végeredmény – tisztelet a kivételnek –: gyanakvó polgárok, gyanús közbeszerzések és akadozó ügyintézés. A jó szándék mindig megvolt, de valahol állandóan utat tévesztünk."

Részletek a friss Vasárnapi Hírek 16. oldalán. - F. Szabó Kata és Kövesdi Péter összeállítása "Leolvasható kudarc" címmel friss lapszámunk fő témája.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. november 25-én megjelent számából:
Nyitott mondat
IRODALMI MELLÉKLET 12 OLDALON

Bödőcs – Centauri – Cserna-Szabó – Dragomán
– Erdős – Hanks – Lackfi – Milbacher – Murányi
– Roy – Podmaniczky – Spiró – Szabó T.


A franciák nem lesznek új németek –
A gazdaságot nem érdekli
Merkel koalíciós bénázása
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 13. oldalán.


Dráma az iskolában –
Megdöbbentő dolgokat
tudhatunk meg a kamaszokról
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 14. oldalán.


Nővérsorsok –
Szentestől Londonig
otthon a hivatásban
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 15. oldalán.


Így keresünk mi – 
A különböző országrészeken és munkaterületeken
ennyit visznek haza a dolgozók
Részletek a friss Vasárnapi Hírek 8. oldalán.


Még nem zuhantak apátiába 
A remény és a valóság birkózik a fejekben, és bár a választók nem vakok a valóságra, még mozgósíthatóak, ha akad érdemi hívószó és -figura – ez derül ki a Publicus Intézet méréséből, amit a Vasárnapi Hírek megrendelésére készített.
A közvélemény-kutatás alapkérdése azt firtatta, van-e esélye a baloldalnak, hogy megnyerje a választásokat – függetlenül attól, hogy ki (értsd: politikus vagy közéleti szereplő) a miniszterelnök- jelölt. Nincs – így véli az emberek mintegy fele. Csakhogy ez alapvetően a Fidesz-, illetve a Jobbik-hívek válasza: e két tábor 68 és 67 százaléka nem hisz abban, hogy a baloldal kormányt dönthet.
(Megjegyzendő: a jobbikosok 26 százaléka szerint ez nem elképzelhetetlen.)
Folytatás a 4. oldalon


Egyre intenzívebben készülnek a szinglilétre
Karácsonyra meglesz az egyezség – előlegezte meg sokadjára a baloldali együttműködést Gyurcsány Ferenc. Igaz, a DK elnöke ezúttal nem részletezte, mi lenne a szövetség tartalma. Nem véletlenül: miközben az együttműködés a szlogen, a Demokratikus Koalíció olyan választókerületeket próbál megszerezni, amit vagy a szocialisták nyertek meg 2014-ben, vagy jó esélyük van arra, hogy most behúzzák. Azaz a DK a fővárosban és vidéken 6-8 helyen „ülne bele a készbe”, és így legalább 10-12 fős parlamenti frakcióra számolhat. És bár a megállapodás a hivatalos szocialista álláspont szerint is közeleg, egyre több MSZP-s gondolja úgy: nem árt arra készülni, hogy a párt egyedül tolja végig a kampányt.
Elemzésünk a 9. oldalon

 

Hogy véget vessen az „ostoba golyóbiselméletnek”, saját készítésű, gőzmeghajtású rakétájával lövi ki magát Mike Hughes texasi limuzinsofőr és autodidakta rakétaépítő. Legalább 500 méter magasra szeretne emelkedni, mert „onnan már jól kivehetők a Föld-korong szélei”. Hughes nem először repül: három éve 200 méter magasra jutott, majd lezuhant. Állítólag kiheverte.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!