Iron Lady kontra Urambátyám - Mit akar Katinka? - Megúszhatatlan a konfliktus: Hosszú Katinka és az úszószövetség vitájába beletapicskolt a pénz és a politika. Két összeegyeztethetetlen szemlélet harcában olyanok is sérülnek, akik nem ezt érdemlik.

  <h1>Vasárnapi Hírek, 2016. január 9., 2. szám</h1>-
  <h1>Kutyák láncon - illusztráció: Lakos Gábor</h1>-

Vasárnapi Hírek, 2016. január 9., 2. szám

- – Kép 1/2

A január 9-én megjelent, friss Vasárnapi Hírekben Kövesdi Péter részletes beszámolóját olvashatják a botránytról, "Megúszhatatlan!" címmel.
"Hosszú Katinka szemlátomást egyáltalán nem fél. Nincs is mitől. Ha a magyar olimpiai csapat egyetlen tagból állna Rióban, az ma minden bizonnyal ő lenne" - írja bevezetőjében munkatársunk.
Összeállításához kapcsolva Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség egykori főtitkára véleményét is közzétettük az ügyről, "A zsenikkel másképp kell bánni" címmel. A cikkben Szabó József egykori olimpiai és világbajnok úszó véleménye is olvasható.

A hét témájával foglalkozik Szerkesztői vélemény rovatában Gál J. Zoltán főszerkesztő is, "Kívülállók" című vezércikkében.
Ízelítő a publicisztikából: "Hosszú Katinka küzdelme az úszószövetséggel alighanem tartogat még fordulatokat, de jelen tudásunk alapján valóban könnyű úgy olvasni: Iron Lady nem illik össze Urambátyámmal. Az Amerikából hozott teljesítményelv, az erre alapozott elvárások, a siker elismerésének kultúrája követeli a maga helyét a magyar ugaron, tegyük hozzá: időnként tán célt tévesztett pökhendiséggel. Mi meg csak remélhetjük, hogy nem sikerül közös erővel elcseszni ezt is, az egyetlen valódi riói magyar aranyesélyt."
A teljes publicisztika a friss VH-ban olvasható.

Szatirikus rovatunk, a PINK - Politikailag inkorrekt pedig azzal a címmel jelent meg ezen a héten: Je suis Hosszú
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. január 9-én megjelent számából:

 

Megúszhatja az európai szigort a lengyel fülkeforradalom is
„Nem fogjuk ütni a lengyeleket” – jelentette ki a maga keresetlen modorában Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a holland uniós elnökséget megnyitó sajtótájékoztatón. Mióta a szélsőségesen konzervatív Jog és Igazságosság pártja hatalmas vereséget mért az elmúlt nyolc évben kormányzó Polgári Platformra, a 2010-es magyarországi „fülkeforradalom” vívmányaira kísértetiesen hasonlító intézkedések egész sorozatát kezdték el végrehajtani. Például a közintézmények és állami vállalatok vezetőjét lecserélték pártkatonákra, a közmédiát állami felügyelet alá vonták, és az Alkotmánybíróságba is a saját embereiket ültették. Ráadásul olyan módon alakították át a legfelsőbb törvényhozó testület működésének szabályait, hogy éppen annyi bíró vétózhatja meg a döntéseket, mint amennyi új tag érkezett. Bár Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és a nemzetközi sajtó is javasolta, hogy a lengyel jogállamiság megőrzése érdekében alkalmazni kellene az úgynevezett 7. cikk szerinti eljárást, amely az emberi jogok tartós és rendszerszintű megsértése esetén akár az európai uniós tagságától is megfoszthat egy államot, de nagy valószínűséggel ebben a kérdésben is a magyar példa kerekedik majd felül: az EU semmit nem fog annak érdekében tenni, hogy a kormányt meggátolja abban, hogy a saját szája íze szerint értelmezze a demokráciát.
Folytatás, részletek a friss VH 10. oldalán


A Vasárnapi Hírek friss számában rendszeres szerzőnk, Gerlóczy Márton "A baszk Thelma és Louise" című írása is megjelent.

 
Simicska nyakán ugrálnak
A nyilvánosság előtt oszlopháború zajlik, a háttérben a Jobbikról suttognak.
Információink a friss VH 8. oldalán


Besétált az iszlámba
A vallás elfedett arcát mutatja meg a betért magyar képzőművésznő
Kertész Anna interjúja Lénárd Annával a friss VH 12-13. oldalán.


Alkohol kísérővel
Állami támogatással pusztít az ártalmas szer.
Interjúnk Topolánszky Ákossal a friss VH 19. oldalán


Csak azért is sztrájk
Sándor Mária társakra lelt a tiltakozásban
Összeállításunk a friss VH 18. oldalán


Saul első lépései
Hollywoodban Hétvégén osztják az Arany Glóbuszt.
Összeállításunk a friss VH 22. oldalán

 

Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!

"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
A részletek itt találhatók.

Láncra verve: állatvédők próbálják érvényesíteni az új szabályokat a kutyatartókon.
Munkatársunk, F. Tóth Benedek riportja a friss VH 14. oldalán 

"Egy 2012-es állatvédelmi törvénytervezet alapján 2016. január elsejétől tilos kutyát tartósan láncra kötve tartani. A törvény szándéka nemes, csak éppen betarthatatlannak és ellenőrizhetetlennek tűnik – nem beszélve arról, hogy ki mondja meg, mi számít tartós láncon tartásnak?"
- olvasható a "Ha feszül a lánc" című riport bevezetőjében.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!