Úgy tűnik, az Orbán-kormánynak elege lett a számára kedvezőtlen bírósági ítéletekből. Nem látszik más oka annak, hogy Közigazgatási Felsőbíróságot hoznának létre a kényes ügyek kezelésére.

  <h1>Vasárnapi Hírek, 2016. augusztus 27., 35. szám</h1>-
  <h1>Túlélők után kutatnak a 2016. augusztus 24-i olaszországi földrengés után - Fotó: Filippo Monteforte, Getty Images Hungary</h1>-

Vasárnapi Hírek, 2016. augusztus 27., 35. szám

- – Kép 1/2

Súlytalanná tehetik a kormány utolsó ellensúlyát, a független bíróságokat - „Kormányfan” dönthet visszás közbeszerzésekről és választási csalásokról - Így kell meglékelni a jogállamot – jön az új közigazgatási bíróság. Munkatársunk, Nagy B. György elemzése "Bíróság kalapács alatt" címmel a friss Vasárnapi Hírekben.
Összeállításunkban "Nem csupa tökkelütött" címmel interjút is olvashat Lövétei István alkotmányjogásszal
a tervezett Közigazgatási Felsőbíróságról.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük! Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. augusztus 27-én megjelent számából:Csengőfrász az iskolában
Megszűnik a KLIK, de mégis megmarad. Rengeteg bizonytalansággal indul a tanév.


Épül a harmadik sor: ez a kerítés lesz a végső?
Új, erődített kerítésrendszert épít a kormány a szerb– magyar határon, olyat, ami több százezer ember nyomásának is képes ellenállni – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök szerint plüssállatokkal nem lehet megvédeni Magyarországot (az ilyen mondatok miatt áramlik a Jobbik szavazóbázisa a Fideszhez), viszont veszélyben vannak lányaink és asszonyaink (azaz magasabb fokozatba kapcsolt a kormány pánikkeltésre épülő népszavazási kampánya). Az erős mondatokkal Orbán vélhetően Angela Merkellel való találkozójára alapozott, ugyanis a német kancellár még a rádióinterjú napján leült a Visegrádi Négyek miniszterelnökeivel Varsóban, hogy többek között közös hadseregről, illetve menekültkérdésről tárgyaljon.
A miniszterelnöki bejelentés megvalósítása kérdéses. A jelenlegi kerítés összköltsége mintegy 12,6 milliárd forint volt, ám nem tudni, mire ment el 5,4 milliárd, amit „szakmai anyagokra” költött a belügy, illetve nem értelmezhető a „szolgáltatások” tétel sem, aminek díja 660 millió forint.


Sokkoló, ami Rióban történt
Pásztory Dóra
úszó a paralimpia sportolók fele annyi jutalmáról


Szerelemprojekt
Generációs filmet forgat Fluor Tomi a Wellhello dalszövegeiből


Rokonlelkek –
R. Daniel Kelemen politológus Trump és Orbán politikájának következményeiről


Pacsirta nők, bagoly férfiak –
Szenvednek a későn fekvők, a korán kelést viszont díjazzák


Silány másolatok! –
Vacak alapanyagokkal rontják el az ország tortáját, az Őrség zöld aranyát

MÉG MINDIG KUTATNAK túlélők után a szerdai földrengés helyszínén, az olaszországi Amatricében. A katasztrófának több mint 260 halálos áldozata és több száz sérültje van. Pénteken több utórengés nehezítette a mentést.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!