Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere a 4-es metró ügyeiről és a budapesti olimpiáról - Interjúnk a január 28-án megjelent friss Vasárnapi Hírek 8. és 9. oldalán olvasható.

 
Vasárnapi Hírek, 2017. január 28., 04. szám

Demszky Gábor legnagyobb részt a négyes metró-beruházással kapcsolatban kirobbant botránnyal kapcsolatban fejti ki véleményét. Az interjúban elhangzik egyebek mellett:
"Az OLAF-jelentést nem fogják közzétenni. Az „igazság utáni” politika korában élünk. Az igazságszolgáltatás Magyarországon ma nem független, de én még mindig bízom a bírói függetlenségben. Mivel nincs takargatnivalóm, nincs is mitől tartanom. De az a benyomásom, az, hogy ki ellen és milyen eljárás indul, nos, ez ma Magyarországon kizárólag Orbán Viktoron múlik. A miniszterelnök a mindent eldöntő főkegyúr." ..
Demszky Gábor azt is kifejti, miért teljesen biztos abban, hogy a neve nem szerepel az OLAF-jelentésbben.

Munkatársunk a 2024-es olimpiai pályázatról, a budapesti olimpia esélyeiről is kérdezte Demszky Gábort, aki egyebek mellett elmondja:
"Sikeres olimpiát csak gazdag és erős önkormányzattal rendelkező nagyvárosok tudnak rendezni. Magyarországon 2010 óta megszűnt a szó valódi értelmében vett önkormányzatiság."

Az interjú "Nem vagyok benne" címmel a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.
 

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük! 
Néhány további kiemelt témánk a VH 2017. január 28-án megjelent számából:


Veronai buszbaleset –
Amire nincsenek szavak: együtt élni a tragédiával
Érthetetlen tragédia - Sosem felejthető - Mire elég negyvenöt év? - Összeállításunk a január 28-án megjelent, friss VH-ban.Mit ér a lopás? - Juhász Péter és Hadházy Ákos az Orbán-rezsim elleni küzdelemről
Rendkívül érdekes páros interjúra kérte munkatársunk, F. Tóth Benedek Hadházy Ákost és Juhász Pétert, az Orbán-rezsim korrupciós ügyei ellen leghatékonyabban harcoló két ellenzéki politikust.
Kulcsmondatok a beszélgetésből:
"Ennek a kormánynak mind a céljai, mind az eszközei megegyeznek egy bűnszövetkezetével."
"Az embereket zavarja a korrupció; a kormányt meg az, hogy ez zavarja az embereket."  
F. Tóth Benedek teljes interjúja Hadházy Ákossal és Juhász Péterrel a január 28-i, friss VH-ban olvasható.


Vesztes és nyertes tanulók –
Ha a családnak nincs pénze, a gyerek már a középiskola előtt hátrányba kerülhet


Badi, az nem elég –
Határvadásznak jelentkeztünk   

"Lasszóval kell vadászni a határvadászokat: a kecsegtető fizetés, az egyéb juttatások és a hivatásos állományú munkaviszony sem elég vonzó az érettségizett, megfelelő fizikumú fiatalok körében, ami alapfeltétel a jelentkezéshez – ez derült ki toborzófigyelőnkből." 
Munkatársaink, Doros Judit és Kövesdi Péter riportot készítettek a határvadász-toborzás állásáról. Az ország több pontján is meglátogattak toborzó-pontokat, beszélgettek tapasztalt tisztekkel, és civilekkel is.
A teljes riport a január 28-i, friss Vasárnapi Hírekben olvasható.


Egy igaz civil
Szabó Simon egy filmben forgat Jennifer Lawrence-szel


Make Felcsút great again!
Orbán Viktor kölcsönvette Donald Trump amerikai elnök ikonikus kampányszlogenjét, csak a magyar miniszterelnök Európára vonatkoztatta azt. Kijelentése nyomán éppúgy fogják a fejüket európai elemzők, ahogyan Trump első elnöki hetének zűrzavara miatt kapkodja a fejét az amerikai sajtó. Egyelőre minden Putyin elnök érdekei szerint alakul, a magyar kormányfő jövő héten Budapesten tesz majd az orosz államfő kedvére.


Bőrfejtől bőrszínig
Portré Christian Piccioliniről, aki gyerekként lett náci, az amerikai szkinhedek vezére. Aztán családot alapított, és élete gyökeres fordulatot vett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!